Germania mobilizează 12.000 de soldaţi în lupta cu SARS-CoV-2


    foto: Pixabay.com
foto: Pixabay.com

Germania se pregăteşte să mobilizeze armata pentru a ajuta serviciile sanitare copleşite, scrie The Guardian. 12.000 de soldaţi vor fi mobilizaţi până la Crăciun.

Între misiunile lor se numără administrarea de doze suplimentare de vaccin şi efectuarea de teste în aziluri şi spitale. Până în prezent, au fost detaşaţi 630 de soldaţi, potrivit publicației citate de News.ro 

Cancelarul Angela Merkel a îndemnat oamenii care nu s-au vaccinat să îşi reconsidere decizia, având în vedere că rata incidenţei la şapte zile a crescut la cel mai înalt nivel, 277,4 la 100.000 de persoane. Creşterea accentuată a numărului de cazuri este atribuită ratei relativ slabe de vaccinare a populaţiei Germaniei, puţin peste 67%.

Peste 5 milioane de decese în întreaga lume

Germania a înregistrat, de la începutul pandemiei, puţin peste 5 milioane de contaminări şi aproximativ 97.700 de decese asociate. La nivel mondial, de la descoperirea SARS-CoV-2, la finalul anului 2019, în Wuhan (China), au fost înregistrate mai mult de 252,5 milioane de cazuri de infectare şi peste 5 milioane de decese asociate, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) a anunţat vineri,12 noiembrie, că situaţia epidemiei de COVID-19 şi este considerată „foarte îngrijorătoare”' în zece ţări şi „îngrijorătoare”' în alte zece, toate din Uniunea Europeană. Dintre cele 27 de state membre, Belgia, Polonia, Ţările de Jos, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Estonia, Grecia, Ungaria şi Slovenia se află într-o situaţie „foarte îngrijorătoare”.

Citește și:

Zece ţări din UE, într-o situaţie „foarte îngrijorătoare” în privința epidemiei de COVID-19

Austriecii nevaccinați anti-COVID au interzis la viață socială

gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
cub matilda pascal cojocărița png
Mama lui Theo Rose și Teo Trandafir jpg
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
mariana moculescu jpg
cub gabriela marin denise pilafai png
cub theo rose anghel damian png
cub razvan ciobanu png
fabrica mustar tecuci jpg
stres
image
image
image
image
Urşi ZOO Târgovişte. FOTO
cub cred în românia animat gif
Politia din Muntenegru FOTO Shutterstock jpg
cum se epilau femeile in antichitate jpg
Joshua Cooper jpg
sarcina in vis jpg