Germania mobilizează 12.000 de soldaţi în lupta cu SARS-CoV-2

Ultima actualizare:

    foto: Pixabay.com
foto: Pixabay.com

Germania se pregăteşte să mobilizeze armata pentru a ajuta serviciile sanitare copleşite, scrie The Guardian. 12.000 de soldaţi vor fi mobilizaţi până la Crăciun.

Între misiunile lor se numără administrarea de doze suplimentare de vaccin şi efectuarea de teste în aziluri şi spitale. Până în prezent, au fost detaşaţi 630 de soldaţi, potrivit publicației citate de News.ro 

Cancelarul Angela Merkel a îndemnat oamenii care nu s-au vaccinat să îşi reconsidere decizia, având în vedere că rata incidenţei la şapte zile a crescut la cel mai înalt nivel, 277,4 la 100.000 de persoane. Creşterea accentuată a numărului de cazuri este atribuită ratei relativ slabe de vaccinare a populaţiei Germaniei, puţin peste 67%.

Peste 5 milioane de decese în întreaga lume

Germania a înregistrat, de la începutul pandemiei, puţin peste 5 milioane de contaminări şi aproximativ 97.700 de decese asociate. La nivel mondial, de la descoperirea SARS-CoV-2, la finalul anului 2019, în Wuhan (China), au fost înregistrate mai mult de 252,5 milioane de cazuri de infectare şi peste 5 milioane de decese asociate, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) a anunţat vineri,12 noiembrie, că situaţia epidemiei de COVID-19 şi este considerată „foarte îngrijorătoare”' în zece ţări şi „îngrijorătoare”' în alte zece, toate din Uniunea Europeană. Dintre cele 27 de state membre, Belgia, Polonia, Ţările de Jos, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Estonia, Grecia, Ungaria şi Slovenia se află într-o situaţie „foarte îngrijorătoare”.

Citește și:

Zece ţări din UE, într-o situaţie „foarte îngrijorătoare” în privința epidemiei de COVID-19

Austriecii nevaccinați anti-COVID au interzis la viață socială

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net