Grav accident feroviar în Cehia. Două trenuri de călători s-au ciocnit frontal. Sunt cel puțin doi morți și zeci de răniți

image
Cel puțin doua persoane au murit în urma accidentului feroviar din CehiaSursa foto: Twitter - HZS Plzeňského kraje

Un teribil accident feroviar s-a produs miercuri dimineață în Republica Cehă, în apropierea localității Milavce, de lângă granița cu Germania, când două trenuri de călători s-au ciocnit frontal. Sunt cel puțin doi morți și zeci de răniți.

Unul dintre trenuri nu a respectat un semnal de oprire

Cel puțin două persoane au murit și alte câteva zeci au fost rănite după ce două trenuri de călători s-au ciocnit într-o zonă rurală din Cehia, pe raza localității Milavce, din regiunea Domazlice. Potrivit informațiilor apărute în presa locală, cele două trenuri s-au izbit frontal în jurul orei 8 dimineața, iar motivul este nerespectarea unui semnal de oprire. 

Poliția din Republica Cehă a informat despre accident pe Twitter: „Astăzi, puțin după ora 8 dimineața, două trenuri s-au ciocnit pe calea ferată din satul Milavce din regiunea Domazlice”. Și agenția de administrare a căilor ferate a transmis că în urma accidentului feroviar mai multe persoane au fost rănite după coliziunea între trenul Ex 351 West Express și trenul de călători 7406.

image
Primul bilanț al accidentului din Republica Cehă: 2 morți

Ministrul ceh al Transporturilor: „Situația este gravă”

"Situația este gravă, anulez întregul program și sunt în drum spre locul accidentului", a declarat ministrul Transporturilor Karel Havlíček, pe contul său de Twitter. Acesta a scris că unul dintre trenuri a ignorat un semnal de oprire și s-a ciocnit cu o altă garnitură.

Un purtător de cuvânt al serviciului de ambulanță a declarat presei locale că două persoane au murit la fața locului, șapte se aflau într-o stare critică și alte 31 primesc îngrijiri. Ulterior, Czech News Agency (CTK) a confirmat decesul celor două persoane, ca urmare a coliziunii, și a precizat că alte șapte persoane sunt în stare critică.

cub radu mirica animat gif
Ruxi si Cristi Mitrea Sunt celebru, scoate ma de aici foto Pro TV jpg
FotoJet (1) jpg
cristian tudor popescu arșinel png
woman 4214744 1920 jpg
visarion alexa
vladimir putin Sursă: Profimedia
prodan (2) jpg
trofeu cupa romaniei  foto frf ro jpg
image png
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 01 octombrie acoperamantul maicii domnului icoana de mihai coman jpeg
calendar ortodox 2022 octombrie sf dimitrie cel nou png
vladimir putin Sursă: Profimedia
Noile monede cu portretul Regelui Charles al III-lea (foto: Facebook / The Royal Mint)
visarion alexa
bucatar