Imagini șocante de la "fabrica de bebeluși". 51 de copii născuți de mame surogat, blocați în Ucraina din cauza restricțiilor

Ultima actualizare:

    Un număr de 51 de bebeluşi născuţi de mame surogat sunt blocaţi într-un hotel de la periferia Kievuluifoto: Profimedia
Un număr de 51 de bebeluşi născuţi de mame surogat sunt blocaţi într-un hotel de la periferia Kievuluifoto: Profimedia

Un număr de 51 de bebeluşi născuţi de mame surogat sunt blocaţi într-un hotel de la periferia Kievului, din cauza restricţiilor legate de noul coronavirus, care îi împiedică pe părinţii din Statele Unite, Europa şi alte regiuni să îi ia, transmite Reuters.

Ucraina, țară în care sistemul de mame surogat este legal, a interzis în luna martie intrarea în ţară a străinilor, iar majoritatea părinţilor şi-au văzut nou-născuţii doar în poze şi în apeluri video cu clinica.

Rafa Aires, din Spania, a reuşit să intre în Ucraina înainte de blocarea accesului. El s-a reunit cu fiica sa, Marta, dar nu a mai putut să plece, pentru că Kievul a suspendat toate zborurile, iar el trebuie să îşi finalizeze documentele. Perioada este dificilă pentru soţia sa, Maria, care nu a putut să îl însoţească din cauza serviciului. ”În fiecare zi comunic video cu soţia mea timp de o oră şi jumătate, pentru ca ea să vadă copilul. Este foarte dificil. Asistentele şi personalul medical din acest hotel sunt minunaţi. Ne fac viaţa mai uşoară”, a spus el. Guvernul a anunţat că poate permite accesul părinţilor în Ucraina, doar dacă primeşte o solicitare din partea unei ambasade. Hotelul Venice aparţine clinicii BioTexCom, care a publicat imagini cu bebeluşii pentru a informa publicul şi a impulsiona guvernul să ia măsuri mai rapid.

La BioTexCom, o mamă surogat primeşte 15.000-17.000 de dolari
La BioTexCom, o mamă surogat primeşte 15.000-17.000 de dolari

După difuzarea imaginilor, reacţia autorităţilor a fost rapidă

Liudmila Denisova, ombudsman pentru drepturile omului pentru Parlamentul ucrainean, a declarat că imaginile arată că ţara are o industrie a surogatului ”, masivă şi sistemică”, în care bebeluşii sunt prezentaţi drept ”un produs de calitate ridicată”. Ea a sugerat analizarea schimbării legii, pentru a permite ca numai părinţii ucraineni să folosească astfel de servicii.

Hotelul Venice este înconjurat de un gard înalt. De obicei, aici stau părinţii care vin să îşi ia copiii
Hotelul Venice este înconjurat de un gard înalt. De obicei, aici stau părinţii care vin să îşi ia copiii

”Am fost pregătiţi pentru această reacţie negativă. Având în vedere că părinţii trebuie să stea în carantină 14 zile, doresc accelerarea procesului”, a declarat fondatorul clinicii, Albert Tocilovski. Liudmila Denisova a ordonat controale la clinică, dar a spus că a constatat că BioTexCom respectă toate procedurile. La BioTexCom, o mamă surogat primeşte 15.000-17.000 de dolari.

O mamă surogat primeşte 15.000-17.000 de dolari
O mamă surogat primeşte 15.000-17.000 de dolari

Părinţii vin din toată lumea, inclusiv din SUA, China, Marea Britanie, Suedia şi Irlanda. Părinţii a 16 copii au putut veni în Ucraina în această perioadă. ”Copiii primesc hrană, un număr suficient de angajaţi au grijă de ei, dar nu există un substitut pentru grija părintească”, a declarat Denis Herman, avocat al BioTexCom. ”Încercăm să trimitem părinţilor fotografii ale copiilor, încercăm să facem conferinţe video, dar nu putem înlocui comunicarea prin contact direct”, a mai spus el.

Bebelușii sunt blocați în Ucraina, departe de dragostea părintească
Bebelușii sunt blocați în Ucraina, departe de dragostea părintească

Ce este o mamă surogat. În România este permis?

"Mama surogat (sau mamă de împrumut) este o femeie care acceptă în urma unui acord să rămână însărcinată cu obiectivul de a da naștere unui copil care va fi crescut de o altă familie sau persoană ca fiu propriu. Embrionul, respectiv fătul, care este purtat în pântece de către mama purtătoare poate fi fiu biologic sau poate fi ovulul fertilizat în prealabil aparținând unei alte femei. În acest al doilea caz, mama purtătoare nu are nicio legătură genetică cu copilul pe care îl poartă. Deși, nu o spune în mod expres, legea română interzice (implicit) o astfel de procedură, întrucât, Codul Civil Român, prevede în mod clar că „Reproducerea umană asistată medical cu terţ donator nu determină nicio legătură de filiaţie între copil şi donator” (art.441) astfel că, unica legatură de filiație (rudenie – juridică) va fi între femeia ce poartă sarcina și dă naștere copilului (dacă ne-am raporta la situația analizată, am putea spune, că mama surogat va fi singura în legătură juridică cu copilul)", se explică pe platforma drepturile-omului.eu.

Citește și:

Kim Kardashian va avea al treilea copil. Mama surogat a vedetei, însărcinată în 3 luni

Ricky Martin a prezentat-o lumii pe fiica lui. "E cadoul vieții!"

image
image
image
image
image
image
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net