├Än ce lux se l─âf─âie pre╚Öedintele turc ╚Öi so╚Ťia sa! Au propriul palat somptuos

image
Pre╚Öedintele turc ERdogan ╚Öi so╚Ťia sa, Emine, tr─âiesc ├«n lux, ├«n timp ce un sfert din popula╚Ťia turc─â sufer─â de s─âr─âcie extrem─âFoto Getty

Pretinde c─â tr─âie╚Öte o via╚Ť─â "modest─â ╚Öi umil─â" potrivit legilor stricte musulmane ╚Öi petrec├ónd ore ├«n ╚Öir ├«n buc─ât─ârie. ├Än realitate ├«ns─â, so╚Ťia pre╚Öedintelui turc, Erdogan, se l─âf─âie ├«n lux.

De c├ónd so╚Ťul s─âu, Recep Tayyip Erdogan, a devenit pre╚Öedintele Turciei ╚Öi a acumulat o avere de peste 170 de milioane de euro ╚Öi de╚Ťinerea a trei palate, Emine Erdogan este cunoscut─â pentru obsesia ei pentru cump─âr─âturi, cheltuind mereu sume enorme de bani. 

Ea de╚Ťine propriul avion care o duce ├«n cele mai scumpe c─âl─âtorii unde ├«╚Öi poate exprima pasiunea pentru cump─âr─âturi, haine ale marilor designeri ╚Öi antichit─â╚Ťi foarte scumpe, dup─â cum relateaz─â DailyMail.co.uk

image
So╚Ťia lui Erdogan, Emine, are propiul avion care o duce ├«n cele mai scumpe c─âl─âtorii

├Än timp ce un sfert din popula╚Ťia turc─â tr─âie╚Öte ├«n s─âr─âcie extrem─â ╚Öi aproape dou─â milioane de turci c├ó╚Ötig─â mai pu╚Ťin de patru euro pe zi, so╚Ťia lui Erdogan se delecteaz─â cu cel mai scump ceai verde pe care-l savureaz─â din ce╚Öti placate cu aur care valoreaz─â fiecare peste 300 de euro. 

Un mall din Bruxelles a fost ├«nchis atunci c├ónd a dorit s─â participe la un zaiafet organizat de un renumit designer, iar ├«ntr-o vizit─â oficial─â al─âturi de so╚Ťul ei ├«n Var╚Öovia, ├«n Polonia, a cheltuit peste 46.000 de euro ├«ntr-un bazar de antichit─â╚Ťi, conform sursei citate. 

Palatele de╚Ťinute de Erdogan se afl─â ├«n afara capitalei turce Ankara; construc╚Ťia unuia dintre ele a costat mai bine de 600 de milioane de euro, acoperind o surpafa╚Ť─â enorm─â. Pere╚Ťii interiori ai palatului sunt acoperi╚Ťi cu tapet de m─âtase, iar camerele sunt prev─âzute cu u╚Öi duble. 

image
Palatul Alb, cea mai scump─â re╚Öedin╚Ť─â de╚Ťinut─â de Erdogan

Unii critici au spus c─â aceast─â cl─âdire monstruos de luxoas─â l-ar fi f─âcut invidios chiar ╚Öi pe dictatorul irakian Saddam Hussein, cunoscut pentru obsesia sa pentru aur ╚Öi bijuterii. Se nume╚Öte Palatul Alb, iar Erdogan se ap─âr─â spun├ónd c─â a construit masiva cl─âdire pentru a spori prestigiul Turciei ├«n lume. C├ónd a fost ├«ntrebat de ce a dorit un nou palat, el a afirmat c─â ├«n vechiul s─âu birou, pe c├ónd era prim-ministru, a g─âsit g├óndaci ╚Öi a dorit s─â nu mai aib─â parte de o asemenea experien╚Ť─â. 

image
Cancelarul german, Angela Merkel, în vizită în Turcia

C├ónd au ├«nceput lucr─ârile la palatul s─âu, el a pretins c─â toate materialele folosite provin doar din Turcia. Opozan╚Ťii s─âi ├«ns─â au afirmat c─â planurile arhitecturale indic─â faptul c─â acoperi╚Öul  e de orgine german─â, iar marmura verde a fost adus─â din India. De asemenea, alte materiale provin din Regatul Unit, Fran╚Ťa ╚Öi Italia. 

În mod ironic, criticii regimului Erdogan rareori devin prea vocali în public, iar când o fac, întâmplarea face că aceștia ajung în închisoare.

image
Dormitorul prezidenţial

image
Emine Erdogan (st├ónga), cheltuie┼čte sume uria┼če pe antichit─â┼úi

image
Sfe┼čnicele sunt din aur masiv

image
Sala de recepţie seamănă cu o catedrală
bote bal contesa JPG
Tiriac
roland stanescu jpg
Ricky Martin sexy la plaj─â (6) jpg
image png
carmen iohannis presidency.ro
michael o leary sef ryanair scumpiri webp
lidia buble png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
andrei balan webp
Katie Washbourne jpg
carmen iohannis presidency.ro
craiova inundatii 2 png
zodiac chinezesc jpeg
michael o leary sef ryanair scumpiri webp