În ce mizerie trăiesc muncitorii care ridică noile stadioane din Qatar

image
Muncitorii imgran┼úi stau c├óte opt ├«n camere de patru ┼či sunt pl─âti┼úi foarte prostFoto: mirror.co.uk

Qatar se preg─âte┼čte pentru Cupa Mondial─â din 2022: muncitori migran┼úi trag din greu pentru a ridica noile stadioane unde se vor juca meciurile de fotbal. ├Äns─â opulen┼úa pe care o pl─ânuie┼čte statul arab pentru competi┼úie contrasteaz─â puternic cu condi┼úiile mizere ├«n care locuiesc ace┼čti lucr─âtori, de multe ori ├«nghesui┼úi ├«n camere s─âr─âc─âcioase ┼či pl─âti┼úi sub norm─â.

Un lider unionist britanic, Len McCluskey, a mers ├«ntr-o taber─â aflat─â la nordul capitale Doha, unde locuiesc muncitorii migran┼úi. Acolo a descoperit c─â b─ârba┼úii stau ├«ngr─âm─âdi┼úi c├óte opt ├«n camere de patru persoane ┼či nu au nici m─âcar un loc unde s─â m─ân├ónce. 

B─ârba┼úii au povestit c─â angajatorii le-au luat pa┼čapoartele ┼či c─â sunt pl─âti┼úi cu mult mai pu┼úin dec├ót li s-a spus c├ónd au plecat din ┼úara natal─â. ├Än schimb, sunt pu┼či s─â munceasc─â ore lungi. 

Indignat de abuzurile la care sunt supu┼či ace┼čti muncitori, McCluskey vrea s─â ia atitudine ┼či s─â for┼úeze m├óna autorit─â┼úilor din Qatar pentru a schimba acest─â situa┼úie. 

"salariile convenite ├«n avans nu sunt pl─âtite ┼či ei stau ├«n camere murdare ┼či aglomerate, cu condi┼úii improprii pentru m├óncate ┼či sp─âlat. Sunt riscuri majore de ├«mboln─âvire. Orice microbist, unionist ┼či orice om c─âruia ├«i pas─â de decen┼ú─â trebuie s─â protesteze pentru a nu l─âsa ca ace┼čti muncitori s─â fie tortura┼úi", a spus el, conform mirror.co.uk.

Muncitorii, abuza┼úi ┼či umili┼úi ├«n public de angajatori

Qatar este una dintre cele mai bogate ┼ú─âri din lume, gra┼úie rezervelor de petrol ┼či gaze natural, dar este guvernat─â de reguli stricte islamice. Anun┼úul c─â acolo se va ┼úine Cupa Mondial─â ├«n 2022 a fost unul controversat, mai ales dup─â ce s-a aflat c─â unii angajatori nu ┼úin cont de reguli ┼či ├«┼či pun anagaja┼úii s─â munceasc─â ├«n condi┼úii improprii. ├Än Qatar se construiesc cu vitez─â drumuri, hoteluri, malluri, iar cei care le ridic─â sunt imigran┼úi din Asia de Sud. 1,8 milioane de oameni din India, Nepal, Pakistan, Bagladesh ┼či Filipine au venit ├«n Qatar, dar sunt pl─âti┼úi cu 150 de euro pentru ┼čase zile de lucru

De┼či autorit─â┼úile din Qatar spun c─â stadionele pentru Cupa Mondial─â vor fi grandioase, muncitorii stau ├«n blocuri unde nu au nici m─âcar ├«ncuietoare la baie sau o singur─â toalet─â la 60 de oameni.

Condi┼úiile de la locul de munc─â sunt la fel de dure: mul┼úi povestesc c─â trebuie s─â munceasc─â 16 ore pe zi ┼či femeile sunt b─âtute de anagajatori sau umilite ├«n public dac─â nu fac treaba a┼ča cum vor ace┼čtia.

valetina pelinel borcea copii jpg
zavoranu bogdan furtuna jpg
oana zavoranu
brooklyn beckham nicola peltz jpg
anamaria ferentz jpeg
ioana si ilie nastase renunta divortjpg jpg
jojo vacanta culinara jpeg
BeFunky collage (38) jpg
image
image
image
image
Elon Musk la inaugurarea fabricii Tesla din Germania FOTO EPA-EFE
criptomonede- bitcoin-ethereum-litecoin-xrp-crypto.jpg
subway alba iulia
ludovic orban jpeg
iphone usb c
image png