Incident la sediul Consiliului European: 15 persoane, intoxicate chimic

Ultima actualizare:

    Sediul Consiliului European de la Bruxelles, evacuat după ce mai multe persoane au fost intoxicate chimicFoto: Twitter
Sediul Consiliului European de la Bruxelles, evacuat după ce mai multe persoane au fost intoxicate chimicFoto: Twitter

Cel puțin 15 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost intoxicate chimic în sediul Consiliului European de la Bruxelles. Clădirea în care a avut loc incidentul găzduiește de regulă reuniuni ministeriale și ale liderilor celor 28 de state membre.

Digi 24 informează că cinci dintre cele 15 persoane afectate au fost transportate la spital, potrivit relatărilor purtătorului de cuvânt al pompierilor din capitala belgiană, Pentru a asigura siguranța tuturor persoanelor, a fost evacuată toată clădirea, până s-a remediat problema.

„A avut loc un amestec nefericit de produse chimice la bucătărie. Acest lucru a provocat emanații care au intoxicat aproximativ 15 persoane” a declarat purtătorul de cuvânt al pompierilor. El a mai adăugat că persoanele afectate acuzau „furnicături în ochi și vomă”.

Consiliul Uniunii Europene anunțase că era vorba despre o „problemă tehnică afectând ventilația în bucătărie”, rezultând „aburi nocivi în bucătărie”. A fost deschisă și o anchetă internă pentru a investiga amănunțăt cauza incidentului.

„Incidentul nu va împiedica ținerea săptămâna viitoare a reuniunii consiliului European”, un summit al șefilor de stat și de guvern ale membrilor UE, prevăzut pe 19 și 20 octombrie.

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net