Iran, pe locul 2 la mortalitatea din cauza epidemiei de coronavirus. Câte victime s-au înregistrat


    Iran, pe locul 2 la mortalitatea din cauza epidemiei de coronavirus, după ChinaFoto: Pixabay
Iran, pe locul 2 la mortalitatea din cauza epidemiei de coronavirus, după ChinaFoto: Pixabay

După China, țara unde a apărut și primul focar de coronavirus, Iranul a ajuns pe locul 2, având în vedere decesele cauzate de virusul care a declanșat o adevărată epidemie la nivel global.

UPDATE: În doar două săptămâni, în Iran s-au înregistrat cel puțin 77 de morți și peste 2.300 de persoane infectate cu noul coronavirus. Printre victimele epidemiei se află, potrivit ultimelor informații, destul de mulți oficiali. Mohammad Mirmohammadi, unul dintre consilierii de top ai liderului suprem Ali Khamenei, a murit din cauza virusului. 

Iranul a devenit cea mai afectată țară de coronavirus de pe glob, pe locul 1 aflându-se în continuare China, după ce un număr de 43 de persoane și-au pierdut viața în urma intrării în contact cu virusul. Astfel, Iranul a devenit țara care înregistrează cele mai multe decese după China, iar numărul cazurilor de infecţie a crescut la 593, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian al Sănătăţii, informează Agerpres.

Iran, cea mai afectată țară de coronavirus de pe glob, după China

De asemenea, în mai multe state din Orientul Mijlociu au raportat cazuri de coronavirus provenite din Iran, iar ţara se află în epicentrul focarului din regiune. Ca măsuri de protecție, au fost închise școlile și s-au interzis concertele şi evenimentele sportive timp de o săptămână.

„Nouă persoane au murit din cauza coronavirusului în ultimele 24 de ore, numărul deceselor ajungând la 43, iar numărul total al persoanelor infectate la 593", a declarat oficialul. La televiziunea de stat iraniană, acesta i-a a sfătuit pe cetățeni să rămână în locuințe. 

Ministrul iranian al Sănătăţii a avertizat vineri în legătură cu „o săptămâna foarte dificilă” care urmează în Iran, unde rata de deces în rândul cazurilor confirmate a fost de circa 10%, comparativ cu aproximativ 3% în alte părţi.

Presa internațională spune că numărul deceselor ar fi mult mai mare

BBC anunță că există posibilitatea ca, în realitate, bilanțul victimelor să fie mult mai mare, în jur de 210 mai precis, până în prezent. Epidemia de coronavirus a determinat închiderea Parlamentului şi au fost impuse restricţii de călătorie pe teritoriul ţării, după ce mai mulți oficiali au fost testați, iar rezultatele au ieșit pozitive. 

Un oficial iranian a murit, iar Ministrul Sănătății din Iran este infectat cu coronavirus

Un oficial iranian, care a contractat virusul, a murit sâmbătă, 29 februarie. Mohammad Ali Ramzani Dastak ar fi fost testat pozitiv cu coronavirus în urmă cu doar câteva zile, însă medicii nu au putut face nimic pentru a-i salva viaţa. El a decedat la spital în cursul zilei de sâmbătă, după ce fusese internat din cauza temeraturii ridicate şi a stării generale alterate. Nu este singurul politician care a contractat coronavirusul. Însuşi Ministrul Sănătăţii, Iraj Harirchi, a declarat că se numără printre cei care au fost infectaţi cu coronavirus. La nivel global, coronavirusul a ucis 2.992 de persoane

oana roman si marius elisei
itisti specialisti it microsoft angajati birouri laptop
condimente jpeg
FotoJet jpg
horoscop zilnic 1 martie jpeg
antonia sexy jpg
Pomii înfloriţi şi gazonul proaspăt tuns o fac pe actriţă sp stea numai în curte jpeg
Constantin Diță îl interpretează pe Giani din ”Las Fierbinți” jpeg
image
image
image
image
image
image
4 front doctorita spagara jpg
calendar ortodox 2022 27 ianuarie aducerea moastelor sfantului ioan gură de aur jpg
condimente jpeg
carduri energie scumpa jpg
Pomii înfloriţi şi gazonul proaspăt tuns o fac pe actriţă sp stea numai în curte jpeg
elevi jpeg