Irma a făcut ravagii în Florida. 5 morți, iar bilanțul poate crește

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Preşedintele american a luat decizia de a declara stare de urgență pentru a debloca fonduri care să permită ajutorarea sinistraţilor care au avut de suferit în urma uraganului.

Donald Trump a anunţat că se va duce ”foarte repede” în Florida, în sud-estul Statelor Unite. În noaptea de duminică spre luni, uraganul Irma străbătea coasta de vest a Floridei, răstrurnând palmieri, smulgând stâlpi electrici şi deversând ploi diluviene, afectând o zonă extrem de frecventată de turişti.


    10.000 de oameni au refuzat să părăsească zona, deși autoritățile i-au sfătuit să plece Foto: Getty
10.000 de oameni au refuzat să părăsească zona, deși autoritățile i-au sfătuit să plece Foto: Getty

”Irma ar urma să se îndrepte către nord-nord-vest” în noaptea de duminică spre luni, anunţă NHC.

Însoţit de rafale violente de vânt, de până la 155 de kilometri pe oră, uraganul urca pe coasta de vest a Floridei cu 22 de kilometri pe oră către nord, la ora 3.00 GMT (6.00, ora României), ameninţând oraşul Tampa, după ce a afectat sud-vestul peninsulei.

Uraganul Irma a atins uscatul prima oară duminică dimineaţa,  cu rafale de vânt de 215 kilometri pe oră, ca uragan de categoria a 4-a, pe Keys, un mic arhipelag de insule aflate în largul Floridei continentale, cauzând pagube importante. El s-a îndreptat apoi către coasta de vest a statului.

Uraganul Irma s-a îndepărtat de Florida, lasând în urmă peste 4.5 milioane de locuitori fără curent electric și aproape 10.000 de oameni fără alimente de bază.


    Irma a făcut ravagiiFoto: Getty
Irma a făcut ravagiiFoto: Getty

Până în prezent au fost raportate cinci piederi de vieți omenești, dar autoritățile au declaratcă nu pot ști cu exactitate care este numărul răniților sau dacă procentajul celor uciși va crește în orele următoare. Singura veste bună este faptul că Irma a slăbit în intensitate și acum este încadrată în categoria uraganelor din categoria 1, cu vânt care bate cu aproximativ 130 de kilometri pe oră. Meteorologii se așteaptă ca uraganul să devină și mai slab în scurt timp. 


    Uraganul a distrus mii de bărci ancorate în port Foto: Getty
Uraganul a distrus mii de bărci ancorate în port Foto: Getty

Cei care participă la oprațiunile de salvare au mărturisit că peisajul este dezolant și că par să se confrunte cu o criză umanitară. Ei așteaptă ca furtuna să se îndepărteze suficient de mult pentru a putea începe căutările. Unul dintre cei implicați a declarat că este pregătit pentru ce este mai rău și că se așteaptă să descopere imagini sumbre după ce uraganul va trece definitv de Florida. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net