Jeff Bezos pleacă marți în spațiu. Călătoria va dura 11 minute și va fi transmisă live online

Ultima actualizare:

    Călătoria lui Jeff Bezos în spațiu va dura doar 11 minuteSursa foto: CNN
Călătoria lui Jeff Bezos în spațiu va dura doar 11 minuteSursa foto: CNN

Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, va porni marţi într-o călătorie supersonică în spațiu, care va fi transmisă în direct online. El va zbura la bordul navei New Shepard, un sistem ce cuprinde o capsulă şi o rachetă construit de compania sa Blue Origin. New Shepard va porni spre orbita terestră la 9 zile după zborul Virgin Galactic. Fondatorul acestei companii, Richard Branson, s-a aflat la bord, iar zborul, care a fost lansat din New Mexico, a fost unul de succes.

Ultima fiță a miliardarilor lumii: își construiesc nave cu care călătoresc în spațiu. Azi, la nouă zile după zborul lui Richard Branson, vine rândul celui mai bogat om al lumii - Jeff Bezos - iar în septembrie se pregătește Elon Musk.


    Echipajul este pregătit de lansareSursa foto: Youtube
Echipajul este pregătit de lansareSursa foto: Youtube

Jeff Bezos, călătorie în spațiu alături de alte trei persoane

Alături de el se vor afla doar trei oameni - fratele, Mark Bezos, femeia aviator Wally Funk în vârstă de 82 de ani şi un student în vârstă de 18 ani, Oliver Daemen, care va fi primul client plătitor la bordul navei. Acesta va fi primul zbor spațial cu echipaj civil care nu va fi pilotat. Niciunul dintre astronauţii Blue Origin sau personal instruit nu se va afla la bord.

Excursia lui Bezos, care va dura aproximativ 11 minute de la decolare la aterizare, va începe de la unitatea Blue Origin din apropriere de Van Horn (Texas), la ora României 16:00, dacă vremea va fi favorabilă.

Întreaga misiune va putea fi urmărită live pe site-ul Blue Origin (https://www.blueorigin.com/), care va începe transmisiunea la ora României 14:30. Cei care o vor urmări vor putea vedea cum racheta şi capsula se îndreaptă spre marginea spaţiului. Imagini din interior vor fi difuzate abia după zbor. Blue Origin va găzdui ulterior o conferinţă de presă la care vor participa Bezos şi ceilalţi trei însoţitori, scrie news.ro. 

Echipajul se va afla la 100 de km altitudine

New Shepard, ce nu poate fi pilotată din interior, este botezată după Alan Shepard, care, în 1961, a devenit primul american ce a ajuns în spaţiu în timpul unui zbor suborbital ca parte a programului Mercury al NASA.

La fel ca zborul Virgin Galactic, New Shepard nu va intra pe orbita Pământului, dar va duce echipajul la o altitudine de 100 de kilometri. Capsula va reveni pe Pământ cu ajutorul unei paraşute. Zborul Virgin Galactic a atins altitudinea de 86 de kilometri.


    Elon Musk va pleca și el în spațiu, la toamnăSursa foto: Earthsky.org
Elon Musk va pleca și el în spațiu, la toamnăSursa foto: Earthsky.org

Urmează călătoria de câteva zile a lui Elon Musk

După călătoria lui jeff Bezos urmează cea a lui Elon Musk. Compania miliardarului Elon Musk, Space X, a anunţat că va ajunge şi mai sus în luna septembrie, când are în plan să trimită un echipaj civil pentru un zbor orbital de câteva zile la bordul capsulei sale Crew Dragon.

NASA şi U.S. Air Force definesc drept astronaut orice persoană care zboară la o altitudine mai mare de 80 de kilometri.

image
image
image
image
image
image
droguri jpg
Uniunea Europeană FOTO via News
leonardo da vinci jpeg
cea mai grea bicicleta facebook jpg
Cuplu care doarme in pat - pozitii de somn FOTO Shutterstock
seism jpeg