Joe Biden, discurs adresat națiunii: „Scenele pe care le vedem în Afganistan sunt sfâșietoare"

Ultima actualizare:

    Acţiunea marchează al doilea proces major pe care administraţia Biden l-a intentat anul acestaFoto: Getty
Acţiunea marchează al doilea proces major pe care administraţia Biden l-a intentat anul acestaFoto: Getty

Într-un discurs adresat naţiunii, preşedintele Joe Biden a declarat că SUA nu va continua să pună în pericol viaţa militarilor săi în Afganistan. Acesta a precizat că nu regretă decizia de a retrage trupele. Biden a dat vina pe lașitatea trupelor guvernamentale afgane, arătând că aveau mijloace de luptă superioare talibanilor.

„Scenele pe care le vedem în Afganistan sunt sfâșietoare, în special pentru veteranii noștri, pentru diplomații noștri, pentru lucrătorii umanitari, pentru oricine a petrecut timp pe teren lucrând pentru a sprijini poporul afgan”, a recunoscut Biden. „Pentru cei care i-au pierdut pe cei dragi în Afganistan și pentru americanii care au luptat și au servit țara noastră în Afganistan, ceea ce se întâmplă are un ecou profund la nivel personal. Și pentru mine. Și eu am lucrat la aceste probleme, am fost de patru ori în Afganistan”, a continuat Biden. 

Joe Biden a afirmat că talibanii au fost informaţi că răspunsul SUA va fi unul de forţă dacă vor ataca personalul american sau vor interveni în vreun fel în operaţiunea de evacuare. "Ne vom apăra oamenii cu o forţă devastatoare", a spus Biden.

"Nu voi trece această responsabilitatea unui al cincilea preşedinte"

"Nu voi trece această responsabilitatea unui al cincilea preşedinte. Sunt întristat de faptele care se petrec acum, dar nu regret decizia de a retrage trupele. Sunt preşedintele SUA şi totul se termină acum", a spus şeful statului american.

De asemenea, el a mai spus că SUA va continua să sprijine poporul afgan cu ajutorul diplomaţiei şi a celui umanitar.

Biden a adăugat că trupele americane vor continua să sprijine evacuarea personalului civil şi a aliaţilor. El a subliniat că până acum au fost evacuaţi 2.000 de afgani şi se lucrează pentru evacuarea altora, care sunt eligibili pentru viză de imigrant.

"Aceasta este decizia corectă pentru poporul nostru, pentru bravii noştri militari, pentru America", a precizat Joe Biden.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net