Medicii au fost şocaţi când au văzut ce avea în cap

Ultima actualizare:

    Radiografiile făcute din 2008 în 2012 arată cum s-a mișcat prin creierul pcientuluiFoto: National Pictures
Radiografiile făcute din 2008 în 2012 arată cum s-a mișcat prin creierul pcientuluiFoto: National Pictures

Un bărbat din Marea Britanie s-a chinuit timp de patru ani cu niște dureri de cap groaznice, până ca medicii să-și dea seama că are un vierme în creier.

Pacientul de 50 de ani, din Londra, a cărui identitată nu a fost dezvăluită presei, a fost investigat amănunțit de medici timp de patru ani, însă nimeni nu și-a dat seama de prezența viermelui parazit în capul lui.

Medicii l-au testat pentru HIV, boala Lyme și sifilis, dar analizele au ieșit negative. Pe lângă migrene, englezul mai avea și crize de epilepsie, pierderi de memorie și simțul mirosului îi fusese aectat.

Specaliștii au fost șocați să vadă pe tomografiile făcute de-a lungul timpului o leziune, care se tot muta. Leziunea respectivă era de fapt un vierme plat parazit de 10 centimetri. După ce misterul bolii a fost elucidat, bărbatul a urmat un tratament medicamentos și și-a revenit complet la scurt timp, scrie ziarul Mirror.

Cel mai probabil, pacientul s-a ales cu viermele după ce a consumat crustacee infectate din lacuri sau carne crudă de reptile sau amfibieni.

image
image
image
image
image
image
Dinu Săraru Fopto Mediafax Toni Salabasev jpeg
pacific insula istock jpg
sofer pexels jpg
Dinu Sararu lansare carte Adela Marculescu jpg
bataie publica1 jpg
oameni mormant navalnii jpg
primele femei agent de circulatie din romania colaj facebook jpg
2 croissant jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net