Medicii confirmă: virusul Zika se transmite sexual


    Este confirmat faptul că virusul Zika se transmite și pe cale sexuală
Este confirmat faptul că virusul Zika se transmite și pe cale sexuală

Conform Centrului pentru Control și Prevenire a Bolilor (CDC) a înregistrat răspândirea virusului Zika și în regiunea continentală a Statelor Unite, mai exact în statul Texas, informează CNN. Este confirmat faptul că acesta se poate răspândi și pe cale sexuală.

Virusul a fost transmis pe cale sexuală, persoana infectată necălătorind în vreo zonă de risc, însă partenerul acesteia se întorsese recent din Venezuela și era purtător de Zika, provenit cel mai probabil din înțepătura unui țânțar infectat.

CDC cinsideră că este important ca oamenii să fie informați despre consecințele transmiterii virusului pe cale sexuală, în special în cazul bărbaților ale căror partenere sunt deja însărcinate.

„Au fost cazuri izolate de răspândire prin transfuzie de sânge sau prin contact sexual iar asta nu e surprinzător. Virusul stă în sânge cam în jur de o săptămână. Cât timp ar rămâne în lichidul seminal este ceva ce trebuie studiat și lucrăm la asta acum”, a declarat pentru CNN directorul CDC.

Studiile asupra răspândirii pe cale sexuală sunt destul de dificile, iar până în prezent, ce se cunoaște cu certitudine este că în majoritatea cazurilor răspândirea se datorează țânțarilor.

În continuare, prevenirea răspândirii virusului pe cale sexuală se poate realiza prin contact sexual protejat, iar în cazul celor care sunt deja infectați, li se recomandă să se ferească de alte eventuale înțepături de țânțari. Aceștia trebuie tratați cu foarte multă seriozitate; conform studiilor, prin bolile deosebit de periculoase pe care le transmit, țânțarii sunt specia care ucid anual cei mai mulți oameni.

Florin Piersic Jr  la 40 de intrebari cu Denise Rifai (1) Foto Kanal D JPG
george burcea in rolul lui lurch jpg
cub anamaria prodan reghecampf png
culita sterp daniela iliescu jpg
cub andreea antonescu png
rebeca pascu jpg
virgil iantu jpg
florin piersic jr sufera de depresie jpg
01 victor dorobantu si tim burton foto arhiva personala jpg
Fumator - tigara - bricheta FOTO Shutterstock
image
image
image
image
foto1 original reuniunea liderilor 28 noiembrie 2022 016 jpg
foto 9  pisanii (facebook) jpg
trenul regal jpg
pelerinaj jpg
shutterstock 1297116610 jpg
rebeca pascu jpg