Melania Trump primește pantofi de la firma care încalţă criminali de război


    Melania Trump a primit pantofi pantofi de la o companie bosniaco-sârbeascăFoto: Getty
Melania Trump a primit pantofi pantofi de la o companie bosniaco-sârbeascăFoto: Getty

O companie bosniaco-sârbească ce i-a făcut pantofi Melaniei Trump, soția lui Donald Trump, va furniza încălțăminte și unor foști comandanți din Războaiele Iugoslave, condamnați pentru genocid și crime împotriva umanității.

Firma de pantofi Bema a intrat în atenția publicului internațional după ce a oferit viitoarei prime-doamne a Statelor Unite o elegantă pereche de pantofi. Acum, aceeași companie le va oferi pantofi și criminalilor de război din fosta Iugoslavie, condamnați de Curtea Penală Internațională, informează Balkaninsight.com.

Marinko Umicevic este directorul tehnic al companiei Bema și cel care a declarat public că le va da celor patru condamnați sârbo-bosnieci și celor cinci condamnați croați câte o pereche de pantofi. Printre norocoși se află și Ratko Mladic, fostul comandan-șef al trupelor bosniaco-sârbești timpul războiului din Bosnia, dar și Radovan Karadzic, liderul sârbilor din Bosnia, din aceeași perioadă. ratko și alți condamnați au cerut pantofi obișnuiți, dar cu dantelă, în timp ce Karadzic vrea mocasini.


    Ratko MladicFoto: Wikipedia
Ratko MladicFoto: Wikipedia

„Vor culoarea neagră. Doar Generalul Mladic îi vrea maro”, a declarat Umicevic. El a descris aceste perechi de încălțăminte pentru acuzați ca fiind „pantofii speranței”. „Mi-a venit ideea să le trimit pantofi după ce am citit niște interviuri despre oameni condamnați de Tribunalul de la Haga. Sârbi, croați și bosnieci care s-au întors acasă, cu toții vorbeau frumos unii despre alții. ei spuneau că au ajuns să se înțeleagă în perioada detenției. Cândva au luptat unii împotriva celorlalți, dar acum, se ajută reciproc și au într-un fel o legătură de prietenie.”


    Radovan KaradzicFoto: Wikipedia
Radovan KaradzicFoto: Wikipedia

Nu este prima dată când compania lui face astfel de acte de caritate. În 2010, firma Bema a oferit încălțăminte și celor 33 de mineri cilieni care au stat 69 de zile blocați în subteran.

Umicevic speră că Melania Trump va purta perechea sa de pantofi în ziua în care Donald Trump va fi investit în funcția de președinte al Statelor Unite. „Mă aștept la un apel telefonic. Ea a spus că mă va suna, dar chiar dacă n-o va face, nu mă voi supăra. Acei pantofi și-au îndeplinit scopul pentru că doamna Trump provine din această zonă. Cu ea și soțul său la Casa Albă, cu toții ne așteptăm la bune relații cu America.”

cub gabriel apostol png
cub andi moisescu png
Shakira cauta bona  Sursa imagine shutterstock 184651697 jpg
andreea ibacka si majda jpg
gabriel apostol jpg
zodii care imprumuta bani jpg
cub codruta filip png
prater jpg
Procesul comunist din Gara Teiuş: cum au fost judecaţi ceferiştii vinovaţi de catastrofa feroviară din 1968 jpeg
Dorian Popa  FB jpg
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 3 decembrie sfantul prooroc Sf Cuvios Gheorghe de la Cernica  icoană Gabriel Toma Chituc jpg
hd wallpaper 4927258 1920 jpg
Produsele de uz zilnic care provoacă tumorile uterine
prater jpg
bitcoin crypto jpg
târg Crăciun Sibiu jpg