Mesajul disperat al unei sclave sexuale ISIS către liderii europeni: “Ajutaţi-ne”

Ultima actualizare:
A fost violată de atât de mulți bărbați încât nici nu le mai știe numărul
A fost violată de atât de mulți bărbați încât nici nu le mai știe numărul

Plăcerea bizară a membrilor Statului Islamic de a avea sclave sexuale - în general minore - deja nu mai este un secret de ceva vreme. Una dintre aceste femei batjocorite a reușit să scape și a povestit ororile prin care a trecut.

Nadia Murad avea doar opt ani atunci când fostul premier al Marii Britanii, Tony Blair, a decis să pornească un război împotriva Irakului, potrivit Mirror.co.uk. Țara ei natală s-a destabilizat într-o asemenea măsură încât Statul Islamic a avut o ascensiunea foarte rapidă pe fondul tulburărilor sociale și politice. În urmă cu 13 ani, familia Nadiei a fost măcelărită de luptătorii ISIS, iar ea a devenit prizoniera și victima violurilor neîncetate. 

La acea vreme, Tony Blair a mărturisit că propria conștiință îl îndeamnă să privească victimele acestui coflict în ochi, dar Nadia nu se află printre cei care să primească vreun regret sau dezpăgubire pentru calvarul prin care a trecut în toți acești ani. Rănile ei fizice și mintale nu se vor vindeca pentru mult timp de acum încolo. 

Nadia Murad, vorbind cu președintele Greciei, Prokopis Pavlopoulos
Nadia Murad, vorbind cu președintele Greciei, Prokopis Pavlopoulos

Nadia, membră a comunității Yazidi, a devenit prada cuceririlor ISIS și spune că a fost violată de atât de mulți bărbați încât nici nu le mai știe numărul. În cele din urmă, am încetat să mă mai lupt cu ei. Mă transpuneam singură într-o altă lume când mă violau." 

Ea este una dintre cele 5.000 de femei răpite de Statul Islamic în anul 2014 din comunitatea Yazidi, o sectă a cărei credință combină elemente ale Islamului, cu cele ale creștinismului, fiind localizați în nordul Siriei, în nordul Irakului și în estul Turciei, 

Cei șase frați ai săi au fost măcelăriți chiar sub ochii ei, alături de alți 300 de bărbați din satul în care locuiau. Mama sa a fost și ea de asemenea ucisă. Nadia și surorile, verișoarele și nepoatele ei au fost obligate să se "mărite" cu extremiștii ISIS. Identitatea niciunui dintre ei nu a fost dezvăluită. 

Primul bărbat care a batjocorit-o mai avea o fiică și o soție, dar niciuna nu se amesteca în ceea ce făcea bărbatul. "N-am întâlnit-o niciodată pe ea  - fiica - și pe soția lui, dar știau ce-mi făcea. Ele acceptau că el să mă violeze. Pentru femeile Statului Islamic, noi - sclavele sexuale -  nu suntem mai valoroase decât animalele. Preferam mai degrabă să fiu ucisă și să înceteze totul." Nadia a reușit totuși să supraviețuiască și să scape, găsind azil în Germania. 

Atunci când satul lor a fost invadat de ISIS, peste 50.000 de membri ai comunității Yazidi au scăpat refugiindu-se pe Muntele Sinjar sau îndreptându-se spre bazele aeriene ale armetei americane. Nadia și familia ei însă au fost prinși în capcana invadatorilor barbari. 


    Nadia Murad, vorbind cu președintele Greciei, Prokopis PavlopoulosFoto AP
Nadia Murad, vorbind cu președintele Greciei, Prokopis PavlopoulosFoto AP

Celor rămași și deveniți captivi li s-a cerut să se convertească la Islam, dar cu toții au refuzat. Nadia își amintește că toți acei oameni au fost adunați într-o școală. I-a scos pe bărbați afară din clădire, iar femeile au privit pe ferestre cum toți au fost împușcați. Nadia și alte 150 de fete, majoritatea minore, au fost duse la Mosul cu un autobuz. Încă din timpul călătoriei ele au fost abuzate sexual. 

Când au ajuns în orașul controlat de extremiști, aceștia le-au încuiat pe fete într-o cameră mică unde puteau să le supravegheze mai bine. "Fetele au început să vomite și să leșine. Nepoatele mele se agățau de mine." Apoi, un bărbat obez s-a apropiat de Nadia. "Am țipat" «Nu pot merge cu tine, ești prea mare pentru mine». Am implorat un bărbat ceva mai mic, care trecea pe-acolo să mă ia cu el. El așa a făcut, dar cel gras a luat-o pe una dintre nepoatele mele. Dacă aș fi știut..." 

În noiembrie 2014, răpitorul ei a uitat ușa deschisă și așa a reușit să fugă. A ajuns într-o tabără pentru refugiați unde a găsit adăpost, a plecat apoi cu valul migrator și nu s-a mai oprit decât în Stuttgart, în Germania. Astăzi, ea imploră guvernul britanic să accepte mai mulți refugiați. "Ceea ce a făcut Statul Islamic cu oamenii Yazidi este genocid. Regatul Unit trebuie să ofere azil mai multor refugiați. Foarte mulți se află în tabere și cu toții au trecut prin suferințe teribile."

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net