Morcovi, friptură și rachete: ce făcea Trump în timp ce Siria era bombardată

Ultima actualizare:

    Donald Trump si Xi Jinping, in timpul mesei data de presedintele american la resedinta sa din Mar-a-LagoFoto: AFP
Donald Trump si Xi Jinping, in timpul mesei data de presedintele american la resedinta sa din Mar-a-LagoFoto: AFP

În timp ce Donald Trump mânca o friptură, armata SUA declanșa primul atac asupra regimului sirian al lui Bashar al-Assad. Atacul aerian al americanilor cu rachete Tomahawk care a vizat ținte militare din Siria a început la doar câteva minute după ce Donald Trump l-a primit la reședința sa din Mar-a-Lago pe Xi Jinping, președintele Chinei.

La ora locală 19:00, președintele SUA Donald Trump a servit cina alături de omologul său chinez Xi Jinping. Cei doi au fost acompaniați de soții, de Ivanka Trump și Jared Kushner dar și de alte persoane din cercul de apropiați ai lui Trump din administrația americană.

Dacă detaliile cu privire la cele discutate au rămas secrete, cei de la The Guardian au aflat meniul principal servit de meseni: friptură gratinata cu morcovi și stropită cu vin Chardonnay californian.

Interesant este că la mai puțin de două ore de la începutul cinei, 59 de rachete Tomahawk brăzdau cerul Siriei și loveau ținte cheie ale armatei siriene. A fost primul atac militar inițiat de americani asupra regimului sirian la șase ani de zile de la izbucnirea războiului civil din această tară care s-a soldat cu milioane de victime și care a declanșat cea mai mare criză umanitară de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial. Delegația chineză a părăsit reședința lui Trump la șase minute de la începerea atacului.

La mai puțin de trei ore de la începutul cinei, Trump susținea de la un podium primul său discurs în calitate de comandant suprem al armatei. Cu broboane de sudoare pe frunte, președintele SUA a adoptat o mînă serioasă și s-a adresat națiunii. I-a invocat pe Dumnezeu, copiii și justiția americană pentru a explica lumii întregi asaltul surpriză.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net