Motivul pentru care Donald Trump nu a dat mâna cu Angela Merkel

19 martie 2017
article img
Donald Trump și Angela Merkel în Biroul Ovalfoto:Getty Images

Vineri, doi dintre cei mai controversați lideri ai lumii, președintele american, Donald Trump și cancelarul Germaniei, Angela Merkel, au avut prima lor întâlnire publică. Cum ambii au caractere asemănătoarea, nu ne-am mirat că întâlnirea celor doi a fost marcată de câteva situații penibile.

Cancelarul german, Angela Merkel și liderul american, Donald Trump s-au întâlnit la Casa Albă pentru a discuta câteva probleme de interes general, precum situația NATO sau lupta împotriva mișcării jihadiste Statul Islamic. Intenționat, sau nu, Donald Trump a refuzat să dea mâna cu cancelarul în fața camerelor de luat vederi, în ciuda insistențelor jurnaliștilor. Întreaga populație a comentat această situație și acest lucru a ajuns și la urechile președintelui american.

Purtătorul de cuvânt al lui Donald Trump a respins ideea potrivit căreia preşedintele american a refuzat în mod deliberat să dea mâna cu Angela Merkel, vineri, în faţa camerelor de filmat, în timpul întrevederii lor de la Washington, potrivit The Guardian.

article img
Donald Trump a refuzat să de mână cu Angela Merkelfoto:Getty Images

"Eu nu cred că el a auzit întrebarea cancelarului german atunci când i-a propus să dea mâna din nou la cererea fotoreporterilor”, a declarat acesta. Ciudat este că ambii stăteau unul lângă altul în Biroul Oval, la o distanță extreme de mică.

”În ciuda celor auzite de la STIRILE FALSE, am avut o întâlnirea minunată și normală cu Angela Markel”, a fost mesajul lui Donald Trump, publicat pe Twitter.

Nu a auzit sau a ignorat deliberat propunerea Angelei Merkel de a da mâna, cazul este considerat de către mass-media germană drept simptomatic atmosferei generale a întrevederii de la Washington, unde divergenţele între cei doi lideri au apărut în mod clar, fie că este vorba de imigraţie, comerţ sau cheltuieli militare în cadrul NATO. 

article img
Se pare că Donald Trump nu a auzit rugămintea jurnaliștilorfoto:Getty Images