NATO desfășoară cel mai amplu exercițiu militar din istoria Alianței

Ultima actualizare:

    NATO desfășoară cel mai amplu exercițiu militar de le sfârșitul Războiului Rece și până în prezentFoto Getty
NATO desfășoară cel mai amplu exercițiu militar de le sfârșitul Războiului Rece și până în prezentFoto Getty

Pe măsură ce Federația Rusă devine tot mai amenințătoare în estul Europei, NATO pare tot mai îngrijorată cu privire la influența pe care aceasta o poate avea asupra aliaților est-europeni. Din acest motiv, Alianța Nord Atlantică desfășoară în această perioadă cel mai mare exercițiu militar pe care l-a realizat vreodată.

Misiunea "Anaconda-2016" cuprinde cele mai ample exerciții militare pe care le-a realizat de la sfârșitul Războiului Rece până în prezent, relatează TheGuardian.com. Operațiunile implică 31.000 de trupe și vehicule care provin din 24 de state membre NATO.

Exercițiile militare se vor desfășura timp de zece zile în Polonia și au ca scop pregătirea în caz de agresiune din partea Rusiei, a cărei putere armată a crescut foarte mult în ultimii ani. Trupele aliate sunt antrenate să facă față în cazul unor atacuri chimice sau amenințări cibernetice.

"Anaconda" reprezintă cea mai mare desfășurare de trupe în Polonia pe timp de pace. Prima dată, o astfel de mișcare militară a mai fost întâlnită în timpul invaziei naziste a teritoriului polonez ocupat deja de sovietici în iunie 1941.

Operațiunea este coordonată de Locotenentul-General Marek Tomaszycki și include 14.000 de trupe americane, 12.000 de efective poloneze și 800 din partea Marii Britanii și altor state.

Acesta nu este singurul eveniment de importanță majoră care se desfășoară în Polonia în această perioadă. Pe 8-9 iulie va avea loc la Varșovia summitul NATO unde se va discuta și poziționarea strategică a a trupelor militare și echipamentului în Polonia și în statele baltice.

"Polonia este foarte apreciată pe plan internațional. În ultimii 15 ani, polonezii au cheltuit mulți bani pentru a crea una dintre cele mai bune armate din regiune. Au făcut mari sacrificii în Afganistan, unde a pierdut 40 de soldați", a declarat un expert în domeniul apărării din Occident.

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net