Nouă membri ai unei familii, ucişi într-un atac cu dronă al SUA, în Kabul

Ultima actualizare:

    SUA a atacat o maşină despre care crede că ar fi fost plină cu explozibilfoto: AFP
SUA a atacat o maşină despre care crede că ar fi fost plină cu explozibilfoto: AFP

Nouă membri ai unei familii au fost uciși într-un atac cu dronă împotriva unui vehicul într-o zonă rezidențială din Kabul. Printre ei se numără șase copii, cel mai mic fiind o fetiță de 2 ani. Potrivit oficialilor americani, în maşină se afla un atacator-sinucigaş, iar o explozie secundară, care a urmat celei inițiale, indică faptul că ținta vizată era încărcată cu o cantitate substanțială de explozivi.

Potrivit fratelui unuia dintre victime,  cei ucişi sunt Zamaray (40 de ani), Naseer (30 de ani), Zameer (20 de ani), Faisal (10 ani), Farzad (9 ani), Armin (4 ani), Benyamin (3 ani), Ayat (2 ani) și Sumaya (2 ani).  "Nu suntem membri ISIS sau Daesh și asta este casa unei familii, unde frații mei locuiau cu familiile lor", a spus bărbatul.

Un vecin cu familia lovită a declarat pentru CNN că "toți vecinii au încercat să ajute și au adus apă să stingă focul și am văzut cinci sau șase morți. Capul familiei, unul dintre băieții tineri și încă doi copii. Erau morți. Făcuți bucăți. Erau și doi răniți", notează digi24.ro.

Un jurnalist local care a mers la fața locului după explozie a declarat pentru CNN că "nu știu ce materiale erau în mașină. Mașina era distrusă, a rămas doar scheletul din ea". Membrii familiei celor uciși i-au spus jurnalistului că erau două mașini parcate în fața casei. Una dintre ele era plină cu lucruri pentru un eveniment de familie, i s-a mai spus jurnalistului.

Talibanii au condamnat atacul cu dronă al armatei SUA împotriva mașinii încărcată cu explozivi a ISIS-K, la fel cum au făcut și în cazul atacului similar de la Jalalabad. "De câte ori americanii execută astfel de operațiuni, le vom condamna", au declarat ei, potrivit CNN. 

În mașina lovită de dronă se afla un atacator-sinucigaș, mai scrie CNN, citând un oficial american. Nu este clar dacă vehiculul urma să fie folosit ca o mașină-capcană sau doar pentru transportul explozivilor.  "Era încărcată și pregătită de plecare", a mai spus oficialul despre mașina distrusă în apropierea unei clădiri din Kabul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net