O doctoriţă, absolventă de Medicină în România, nu a reuşit să ia pulsul unui pacient, în Irlanda

Asia Ndaga (31 de ani) a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" în anul 2008, iar la 1 iulie 2010 a fost angajată la spitalul Letterkenny General din Irlanda.

După ce doctoriţa a greşit de mai multe ori diagnosticul şi nu a reuşit să prescrie doza adecvată de medicamente unor pacienţi, conducerea spitalului a început să fie îngrijorată de "slabele" cunoştinţe medicale ale femeii şi a demarat o anchetă.

Astfel, au aflat că a fost nevoie de o asistentă medicală care să o ajute pe Asia Ndaga să declare moartea unui pacient sau să scrie documentele pentru transferul unui pacient la Dublin.

În august 2010, doctorul Ken Mulpeter, medic geriatru la spital, a dus-o pe Asia Ndaga la un pacient cu o afecţiune pulmonară şi bătăi neregulate ale inimii şi i-a cerut să îi ia pulsul. Ea a pus degetele deasupra încheieturii şi a declarat că pulsul are un ritm normal.

"Am fost şocat şi i-am cerut să îi ia pulsul pacientului la picior. Ea şi-a pus două degete în nişte zone ale piciorului unde nu simţi pulsul", a afirmat doctorul.

Citeşte mai multe detalii aici

cub theo rose png
claudia patrascanu copii png
ingrijorare
Kate Middleton (3) jpg
https   www prosport ro wp content uploads 2022 03 Transformare socanta a pilotului Daniel Onoriu cum a ajuns sa arate dupa 55 de zile de coma si cu un stomac cat un pix FOTO webp
Kate Middleton
cub mircea bravo png
8 kanye west shutterstock 477795043 jpg jpeg
Volodimir Zelenski FOTO Profimedia
rusia-sanctiuni-shutterstock
image
image
image
image
8 salariu marian godina 5 jpg jpeg
calendar ortodox 2021 07 octombrie serghie si vah jpeg
Kate Middleton
pxclimateaction 4168906 1920 jpg
elena udrea adrian alexandrov jpeg
police gb15dc8736 1920 jpg