O fetiță i-a cerut Reginei Elisabeta o lebădă. Răspunsul Maiestății Sale, neașteptat

Ultima actualizare:

    Regina Marii Britanii a primit o scrisoare din partea unei fetițeFoto: Getty
Regina Marii Britanii a primit o scrisoare din partea unei fetițeFoto: Getty

În Marea Britanie, cetățenii englezi au dreptul de a trimite reginei o scrisoare în care își exprimă o nemulțumire sau o cerere importantă. știind de acest drept, o fetiță i-a scris Elisabetei a II-a că îi cere permisiunea să aibă o lebădă ca animal de companie.

În Regatul Unit, se știe că Regina Elisabeta a Ii-a este proprietara absolută a tuturor păsărilor de pe malurile Tamisei, după cum informează The Mirror. Știind această regulă ce trebuie respectată cu strictețe, dar dorindu-și atât de mult o lebădă, Lyndsay Simpson i-a cerut permisiunea reginei pentru a deține o astfel de pasăre maiestuaosă.

Scrisoarea fetiței a ajuns la destinatar, iar cu această ocazie a aflat mai multe despre preconcepția atribuită Reginei Marii Britanii, dar și despre lebede. Elisabeta ar fi pus o corespondentă a Palatului Regal să îi trimită un răspuns micuței care a fost atât de adorabilă:


    În Marea Britanie, lebedele din anumite regiuni ale Tamisei aparțin doar RegineiFoto: Getty
În Marea Britanie, lebedele din anumite regiuni ale Tamisei aparțin doar RegineiFoto: Getty

„Regina mi-a cerut să îți mulțumesc pentru scrisoare, din care Maiestatea Sa a luat cu atenție notă cu privirea la cererea ta de a lua o lebădă ca animal de companie. Ar trebui totuși să îți explic că este doar o preconcepție că Regina deține toate lebedele din Regatul Unit. Maiestatea Sa își exercită dreptul de proprietate doar asupra lebedelor din anumite regiuni ale fluviului Tamisa. Trebuie amintit că, fiind păsări sălbatice, ele se bucură de protecția „Actului 1981 cu privire la Viața Sălbatică și Zonelor Rurale. Regina a fost încurajată să ia cunoștință de interesul tău pentru viața păsărilor și a considerat că a fost frumos din partea ta că i-ai scris.”

Alături de răspunsul în scris, Lyndsay a primit și o invitație la o ceremonie de capturare și etichetare a lebedelor de pe malul Tamisei (prin acest procedeu, se ține o evidență a lebedelor, apoi sunt eliberate).

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net