O nouă tulpină a virusului SARS-CoV-2 a apărut în Marea Britanie


    Autoritățile din Marea Britanie impun, de miercuri, restricții mai dure în Londra din cauza creșterii numărului de îmbolnăviri cu Covid-19
Autoritățile din Marea Britanie impun, de miercuri, restricții mai dure în Londra din cauza creșterii numărului de îmbolnăviri cu Covid-19

O nouă tulpină a virusului SARS-CoV-2 a apărut în Marea Britanie, iar în ultimele zile au fost identificate peste 1.000 de noi cazuri de infectare. O incidență mai mare s-a înregistrat în sudul țării. De miercuri, autoritățile impun restricții mai dure în această zonă, inclusiv în Londra.

Peste 1.000 de cazuri de infectare cu o nouă tulpină de coronavirus au fost identificate în ultimele zile în Anglia, predominant în sud, iar acest lucru ar fi dus la o creștere a numărului de îmbolnăviri pe întreg teritoriul țării. Declarația îi aparține ministrului Sănătății din Marea Britanie, Matt Hancock. Organizația Mondială a Sănătății spune că este conștientă de noua mutașie, dar nu există nici o dovadă că tulpina se comportă diferit de cele existente deja.

Matt Hancock, ministrul Sănătății din UK: „Această mutație se răspândește și mai repede”

„Am identificat o nouă tulpină de coronavirus care ar putea fi asociată cu o răspândire mai rapidă în sudul Angliei”, a spus Hancock într-o declarație în Parlament. „Inițial, analiza sugerează că această mutație se răspândește mai rapid decât cele deja existente. Însă, trebuie să subliniez că nu există în acest moment nimic care să sugereze că noua tulpină prezintă un risc mai crescut de a provoca o boală gravă. Este puțin probabil ca această mutație să nu răspundă la un vaccin”, a adăugat el, transmite Reuters, citat de Hotnews.

Autoritățile impun restricții mai dure 

Londra, dar și  zone din sud-estul Angliei vor fi puse sub o serie de restricții mai dure începând miercuri, a anunțat ministrul Sănătății, spunând că o creștere a numărului de cazuri ar putea să copleșească spitalele. „În ultima săptămână, am văzut o creștere bruscă a cazurilor, creșteri exponențiale în Londra, Kent, părți din Essex și Hertfordshire. Prin urmare, am decis să mutăm Londra, sudul și vestul Essexului și sudul Hertfordshire-ului la nivelul trei, care reprezintă cel mai mare nivel de alertă”, a spus Hancock. ”Autoritățile cercetează situația. Avem mai multe variante, virusul evoluează și se schimbă în timp”, a spus Mike Ryan de la OMS în cadrul unei conferințe la Geneva.

cub horoscop supărare png
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
cub horoscop iertare png
Faimosii Survivor Romania joc imunitate Foto Pro TV jpg
Cuplu care doarme in pat - pijamale FOTO Shutterstock
1 femeie cu accesorii jpg jpeg
Icoana Basilica ro webp
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 7 februarie sfantul partenie png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Icoana Basilica ro webp
Papa Francisc Captură video jpg
Marile lanțuri de magazine spun că nu duc lipsă de alimente jpeg
zura jpg