OMS: În prezent nu este posibil să fie stabilită sursa precisă a noului coronavirus

22 aprilie 2020
coronavirus generic 1 png
Coronavirusul are secrete. Încă nu se știe care este sursa acestuia

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) transmite că, în etapa actuală, nu este posibil să fie stabilită sursa precisă a noului coronavirus. O ipoteză în acest sens a fost lansată și de un grup de cercetători britanici în urmă cu o săptămână. Un profesor de la Universitatea Cambridge spunea că nu în Wuhan ar fi început coronavirusul.

Cu toate c─â de luni bune se fac cercet─âri cu privire la noul coronavirus, oamenii de ╚Ötiin╚Ť─â nu au reu╚Öit s─â stabileasc─â sursa preciz─â a noului coronavirus. Ini╚Ťial s-a spus c─â totul a ├«nceput de la lilieci, apoi de la pangolin, ├«ns─â cercet─âtorii ├«nc─â mai fac verific─âri. Tot mai des se vehiculeaz─â ideea c─â acest virus ar fi fost fabricat ├«ntr-un laborator. ├Äns─â nici aceast─â ipotez─â nu a fost confirmat─â p├ón─â acum.

Directorul regional al OMS pentru Pacificul de vest, Takeshi Kasai, a afirmat că în acest stadiu nicio concluzie nu poate fi trasă, transmite Agerpres care citează Reuters.

Cu toate acestea, dovezile disponibile sugerează o origine animală a noului coronavirus, a spus Kasai în cadrul unei conferinţe de presă online.

De asemenea, pre┼čedintele american Donald Trump a declarat s─âpt─âm├óna trecut─â c─â administra┼úia sa ├«ncearc─â s─â stabileasc─â dac─â noul coronavirus ar putea s─â provin─â dintr-un laborator din Wuhan, centrul Chinei, considerat ca fiind locul de unde a pornit pandemia de Covid-19, scrie Digi 24.

Totodată, OMS a asigurat luni că "nu a ascuns nimic" Statelor Unite ale Americii cu privire la maladia Covid-19, care a făcut aproape 170.000 de morţi în lume de la apariţia sa în decembrie în China, potrivit AFP.

Statele Unite ┼či-au suspendat la ├«nceputul s─âpt─âm├ónii trecute finan┼úarea pentru OMS, acuzat─â c─â ar fi prea apropiat─â de China ┼či c─â a gestionat necorespunz─âtor pandemia.

Washingtonul sus┼úine c─â propriile m─âsuri ├«n fa┼úa crizei, ├«n special ├«nchiderea progresiv─â a frontierei SUA, s-au confruntat cu o "puternic─â rezisten┼ú─â" din partea OMS, care a "continuat s─â-i laude pe liderii chinezi pentru 'disponibilitatea lor de a ├«mp─ârt─â┼či informa┼úii'".

De asemenea, guvernul american acuz─â OMS c─â a neglijat informa┼úii-cheie cu privire la posibila transmitere a coronavirusului de la om la om, transmise de Taiwan la sf├ór┼čitul lunii decembrie 2019, conform AFP.

├Än urm─â cu o s─âpt─âm├ón─â, un cercet─âtor britanic a transmis c─â a descoperit trei tipuri ale acestui coronavirus ╚Öi c─â cea de la care se crede c─â ar fi ├«nceput totul, nu era ├«n propor╚Ťii considerabile, ├«n Wuhan. Mai mult, profesorul spune c─â, de fapt, epidemia ar fi ├«nceput, de fapt, ├«n septembrie 2019.

Cite╚Öte ╚Öi: 

Covid-19 ar fi apărut încă din septembrie și nu din Wuhan. Cum explică profesorul britanic Peter Forster noua ipoteză

Sursa infec┼úiei cu coronavirus: ┼čerpii ┼či supa de liliac

cub bianca dragusanu gabi badalau animat gif
BeFunky collage (19) jpg
BeFunky collage (18) jpg
anca turcasiu jpg
bianca dragusanu gabi badalau jpeg
dorian popa cu un pahar de sampanie in mana jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
kate middleton jpg
646x404 jpg
image png
apple 1853337 1280 jpg
examen bac jpeg
BeFunky collage (21) jpg