Papa Francisc a răcit după ce a binecuvântat mai mulți credincioși italieni! Suveranul Pontif a anulat participarea la o liturghie

Ultima actualizare:

    Papa Francisc a anulat participarea la o liturghieFoto: Getty
Papa Francisc a anulat participarea la o liturghieFoto: Getty

Papa Francisc a anulat, joi, tradiționala liturghie a penitenței din cauza unei „indispoziții fizice”, relatează Vatican News. Suveranul Pontif a participat, însă, la reuniunile private din reşedinţa sa din San Marta, la Vatican.

Papa Francisc nu a participat joi, 27 februarie, la bazilica Sfântul Ioan din Lateran, din Roma, pentru a oficia liturghia penitenţei alături de responsabilii religioşi din capitală, din cauza „unei indispoziţii uşoare”, au informat surse de la Vatican. S-a vehiculat că această „indispoziție” ar fi, de fapt, o răceală. 

Papa Francisc nu s-a simțit bine

„Joi dimineață, Sfântul Părinte nu a mers la bazilica Sfântul Ioan din Lateran pentru celebrarea penitențială cu clerul roman. Datorită unei ușoare indispoziții, Suveranul Pontif a preferat să rămână în spațiile din Casa Sf. Marta. Celelalte angajamente din agenda zilei au decurs cu regularitate”, a declarat Matteo Bruni, directorul Sălii de Presă a Sf. Scaun.

Papa a participat la Audienţa generală de miercuri fiind puţin răcit, iar după amiază a oficiat liturghia prilejuită de Miercurea Cenuşii, care marchează începutul Postului Sfintelor Paşti la catolici, potrivit Agerpres. Suveranul Pontif a participat apoi la tradiţionala procesiune de la bazilica Santa Sabina de pe Dealul Aventinei din Roma.

Însă joi, Papa a decis să rămână la reşedinţa sa din San Marta la Vatican şi să se concentreze asupra odihnei sale.

Presa internațională scrie că această răceală vine la o zi după ce Papa a explicat că este solidar cu cei ce suferă de coronavirus, sărutându-i pe aceștia pe cap și atingându-i în zona feței în semn de binecuvântare, în Piața Sf. Petru din Roma. Conform sursei citate, la Roma s-au înregistrat 3 cazuri de coronavirus, însă toți pacienții s-au vindecat. În toată Italia însă, coronavirsul creează multă panică în orașele unde s-au declanșcat focare. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net