Papa Francisc critică purtatul cruciulițelor la gât: "E un abuz"

Ultima actualizare:

    Papa Francisc nu prea e de acord cu purtatul cruciulițelor la gâtFoto: AFP
Papa Francisc nu prea e de acord cu purtatul cruciulițelor la gâtFoto: AFP

Cum mai e puțin până la Paște, Papa Francisc îndeamnă la cumpătare și introspecție pentru cinstirea Învierii Domnului, dar în cadrul unei predici, a făcut o afirmație care îi pune pe gânduri pe mulți dintre noi. Suveranul Pontif a criticat purtatul cruciulițelor la gât.

Din punct de vedere creștin, crucifixul este un sibol care trebuie "contemplat și înțeles", nu este un accesoriu de care să ne folosim pentru a arăta mai bine. Dacă cruciulița pe care o purtăm se rezumă doar la un simplu ornament sau accesoriu vestimentar, atunci săvârșim un abuz:

"Crucifixul nu este un obiect ornamental sau un accesoriu vestimentar, de care să abuzezi, ci un simbol religios care trebuie contemplat și înțeles. Imaginea lui Iisus crucificat dezvăluie misterul morții Fiului lui Dumnezeu, ca act suprem de iubire, sursa vieții și a salvării umanității", a grăit Papa Francisc în Piața Sfântul Petru, din Vatican, potrivit Daily Star.

Papa ne sugerează că nu trebuie să raportăm la simbolurile creștine ca la simple obiecte care au folosință lumească, ci la semnificația lor. Nici măcar simbolistica artistică nu este cea corectă: "Cum privim un crucifix? Ca pe o operă de artă, despre care zicem că e sau nu frumoasă? Sau privim spre interior, înspre rănile lui Iisus, până în inima sa?"

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net