Papa Francisc, în slujba de la Vatican: "Crăciunul a fost luat ostatic de materialism"

simeon stalpnicul png
Papa Franciscfoto: Getty

Papa Francisc a transmis tradiţionalul mesaj de Crăciun, în care a spus că sărbătoarea naşterii lui Iisus a fost "luată ostatic de materialism".

Suveranul Pontif s-a adresat unui public de 10.000 de credincioşi care au venit să participe la slujba de Crăciun de la Basilica Sfântul Petru din Vatican. El a spus că lumea e deseori mai preocupată de cadouri şi sine decât să fie umilă. 

"Dacă vrem să sărbătorim cu adevărat Crăciunul, trebuie să contemplăm următorul lucru: simplitatea fragilă a unui nou născut. Acolo se află Dumnezeu. Iisus a fost respins la naştere de unii şi privit de mulţi cu indiferenţă. În ziua de azi, aceaşi indiferenţă e prezentă, Crăciunul devine un festiv al cărui protagonişti suntem noi, nu Iisus. Luminile comerţului aruncă lumina lui Dumnezeu în umbră. Suntem preocupaţi de cadouri, dar reci faţă de cei marginalizaţi. Lumea trupească a luat ostatic Crăciunul. Trebuie eliberat", a spus Papa, conform dailymail.co.uk.

"Să ne dăm voie să fim atenţi la copiii din lume, cei care nu stau fără griji în pat şi au iubirea mamei şi a tătălui, dar cei care suferă, care se ascund de bombardamente, care stau pe străzile marilor oraşe sau la fundul unei bărci cu refugiaţi. Cei care nu se nasc, cei care plâng de foame, cei care au în mâini nu jucări, ci arme", a mai spus Suveranul. 

La slujbă au participat 10.000 de oameni. Măsurile de siguranţă au fost sporite în Italia şi la Vatican, după ce suspectul în cazul atentatului de la Berlin a fost ucis vineri la Milano. Piaţa Sfântul Petru a fost eliberată cu şase ore înaintea slujbei pentru ca agenţii să se asigure că nu există ameninţări. 

cub silvia chifiriuc png
cub maurice munteanu razvan ciobanu png
cub loredana groza png
Margrethe a Danemarcei (4) jpg
Mama copilului mort în Găești 3 jpg
colaj coolio png
cub acident avioane Heathrow Londra
FotoJet jpg
Diniyar Bilyaletdinov FOTO Profimedia jpg
utilaje autostrada a7 (1) jpg
image
image
image
image
arsenie boca icoana jpeg
colaj   manea  vietnam  captura video jpg
icoana maicii domnului din manastirea sfantul teodor 9 jpg
testare COVID
Remus Dobra, preotul mort în accidentul de pe autostradă. Sursa foto: Observator
irina tanase si liviu dragnea