Paranoia de la Moscova: Serghei Lavrov consideră că Occidentul a declarat război Rusiei

#Război Ucraina-Rusia

Ministrul Rusiei de Externe, Serghei Lavrov, i-a acuzat pe liderii Uniunii Europene că au un discurs cu accente „hitleriste” împotriva Federației Ruse, țară care a distrus pacea care a durat timp de 70 de ani în Europa. 

ministrul rus de externe serghei lavrov GettyImages 907167866 jpg

Lavrov mai consideră, de asemenea, că Occidentul a declarat Rusiei un „război hibrid total”, o expresie „pe care o folosea Germania hitleristă”.

”Ni s-a declarat un adevărat război hibrid total. Această expresie (război total) pe care o folosea Germania hitleristă este pronunţată de-acum de către mulţi politicieni europeni atunci când explică ce vor să facă Rusiei”, acuză Lavrov în cadrul unei reuniuni cu reprezentanții unei fundații diplomatice a Rusiei, potrivit Adevărul.ro

Cum își justifică Rusia crimele împotriva umanității

”Ei nu-şi ascund obiectivele, şi anume să distrugă, să spargă, să aneantizeze, să sugrume întreaga economie a Rusiei”, denunţă şeful diplomaţiei ruse.  

Rusia a fost puternic sancționată de Occident după ce a invadat Ucraina, pe 24 februarie. De asemenea, aceste sancțiuni economice au fost anunțate de Occident, în cazul în care Rusia decide să recurgă la forță militară, încă din luna noiembrie, când Moscova a profitat de criza emigranților din Belarus pentru a desfășura peste 100.000 de militari la granița ruso-ucraineană.

Kremlinul consideră că luptă împotriva „neonaziștilor” din Ucraina. Batalionul Azov este organizația militară la care se referea Moscova, fiind foarte prezentă în regiunea estică a Ucrainei. Batalionul era format din doar 900 de persoane, comparativ cu populația de 40 de milioane a Ucrainei.

Citește și Ministrul rus de externe Serghei Lavrov: „Al treilea război mondial va fi unul nuclear. Vom continua cu Ucraina până la sfârșit”

Uniunea Sovietică a avut un rol important în înfrângerea Reich-ului German din Al Doilea Război Mondial, în 1945, adoptând o narativă naționalistă ce are în vedere identitatea națională a Rusiei și discursul patriotic al lui Vladimir Putin. Ca notă informativă, fiecare dictator al istoriei era „patriot”, iar patriotismul, de foarte multe ori, a dus la crime împotriva umanității. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net