Părinți condamnați în Italia pentru că nu și-au lăsat băiatul să fie homosexual. Ce sentință au primit

Sentință șoc pentru părinții unui adolescent italian. Aceștia au încercat să-și convingă cu forța copilul să devină heterosexual, după ce acesta se declarase homosexual. Cei doi soți din Torino au fost condamnați la un an și patru luni și, respectiv, doi ani de închisoare cu suspendare după ce copilul s-a plâns unui psiholog școlar care a sesizat autoritățile pentur „rele tratamente” aplicate minorului. 

Instanța a dat dreptate copilului care dorea să fie homosexual
Adolescentul și-a pârât părinții că nu îl lasă să fie homosexual. Foto: gandul.ro

Totul a început în 2020 când tatăl adolescentului, băiatul avea pe atunci 14 ani, a descoperit jurnalul fiului său. Bărbatul a luat cunoștință de înclinațiile sexuale ale copilului citindu-i pe ascuns notițele. Pe acele pagini, despre care credea că vor rămâne private, tânărul de 14 ani mărturisea clar și în mod repetat: „Îmi plac băieții, sunt homosexual” notează celebrul Corriere della Sera 

Părinții și-au abuzat emoțional copilul homosexual 

„Ori te întorci la normal, ori te arunc de la balcon”, și-a amenințat tatăl copilul. Există o lungă listă de hărțuiri la care părinții și-ar fi supus fiul. Pentru a încerca reeducarea cu forța a copilului și a corecta orientarea sexuală a fiului său tatăl a trecut la măsuri dure aplicându-i pedepse. 

Astfel, acesta a trecut de la măsuri mai blânde, cum ar fi confiscarea telefonul la bătăi și chiar forțarea copilului să alerge pe jumătate dezbrăcat noaptea târziu pentur a-l căli cu forța. Totul s-a aflat în 2022, când copilul s-a plâns psihologului școlar de calvarul prin care trece nefiind lăsat să trăiască așa cum vrea.  

Ce a declarat adolescentul care dorea să fie homosexual 

Acesta a spus psihologului că tatăl îl obliga să se îmbrace ca un „băiat” și să facă „lucruri de băiat”: să-și lase barbă și să curteze fete. În total timp de doi ani – din 2020 până în 2022 – adolescentul ar fi suferit maltratările părinților săi.  

Adolescentul și-a luat inima în dinți și s-a destăinuit psihologului în momentul în care tatăl său i-a dat o lună pentru a-i dovedi că s-a culcat cu o fată. 

De aici ancheta, care s-a încheiat cu cererea de trimitere în judecată a părinților: tatăl a fost acuzat de infracțiunea de rele tratamente, în timp ce mama a fost acuzată că nu a împiedicat abuzurile fizice și psihologice. 

Ce a decis instanța din Torino 

Tribunalul a obligat părinții adolescentului să-i plătească fiului despăgubiri bănești pentru tratamentul la care a fost supus. Potrivit sursei citate, mama și tatăl băiatului au acceptat pentru a primi o pedeapsă mai mică, să participe la un curs psihologic într-un centru autorizat pentru a fi mai deschiși în privința dorințelor copilului.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Canicula in Romania FOTO Profimedia jpg
Waldspirale darmstadt jpg
scortisoara jpeg
chili pepper 1783761 1280 jpg
athenee palace jpg
constantin si elena sfinti png
bullying 679274 1920 jpeg
caine jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net