Părinţii lui Shakespeare şi copiii lui au fost analfabeţi. Ce blestem a trecut dramaturgul pe mormântul său

image
William Shakespeare a murit pe 23 aprilie 1616, la 52 de ani clickpentrufemei.ro

William Shakespeare a influenţat limba engleză mai mult decât orice alt scriitor din istorie, făcând populare cuvinte şi fraze care au devenit obişnuite în conversaţiile de zi cu zi. Considerat cel mai mare scriitor al literaturii de limba engleză şi supranumit „Poetul din Avon” sau „Lebăda de pe Avon”, acesta s-a născut în Stratford-upon-Avon, pe 26 aprilie 1564.

Marea întrebare legată de Shakespeare este cum de a reuşit un om de rând ca el – provenit din provincie şi care n-a mers niciodată la studii, în oraş, şi nici măcar nu a ieşit vreodată din Stratford – să devină unul dintre cei mai prolifici şi mai elocvenţi scriitori din istorie? Încă de la începutul carierei sale, William a uimit cu toate cunoştinţele pe care le avea în domenii precum afacerile internaţionale şi istorie, dar şi cu familiaritatea pe care o afişa cu privire la înalta societate şi curtea regală britanică.

Acesta este şi motivul pentru care unii sunt de părere că faimosul dramaturg şi poet britanic a colaborat cu diverşi scriitori sau că nici măcar nu a fost el cel care a scris întreaga operă semnată de William Shakespeare, ci Edward De Vere, Francis Bacon, Christopher Marlowe sau Mary Sidney Herbert.

Citește aici cum e posibil ca William să fi avut un asemenea talent literar când părinţii lui şi copiii au rămas toată viaţa nişte analfabeţi?

bianca dragusanu sofia jpeg
copii andra catalin maruta1 png
img jpg
laceanu 1 415551511 jpeg
aspirină frumusețe pixabay
gheorghe turda
foto 1   Dora Davidescu Temisan JPG
gigi becali jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
george simion port popular jpg
laceanu 1 415551511 jpeg
calendar ortodox 2021 25 iunie sfanta mare mucenita fevronia png
image png
simona halep bucurie jpg
ips teodosie jpg