Paşaportul, obligatoriu la intrarea în Marea Britanie. De când nu se mai intră cu buletinul


    Turiştii şi oamenii de afaceri europeni au nevoie de pașaport ca să treacă vama în Marea Britanie, începând de vineri foto: Shutterstock
Turiştii şi oamenii de afaceri europeni au nevoie de pașaport ca să treacă vama în Marea Britanie, începând de vineri foto: Shutterstock

Paşaportul devine obligatoriu - începând de vineri - la intrarea în Marea Britanie, una dintre consecinţele Brexitului, care a intrat în vigoare în acest an. Această măsură schimbă obiceiurile turiştilor şi călătorilor de afaceri.

Turiştii şi oamenii de afaceri europeni nu mai pot, începând de vineri, să treacă vama în Marea Britanie doar cu cartea naţională de identitate.

Această nouă măsură este valabilă pentru toţi europenii, inclusiv pentru minori, iar paşaportul este necesar să fie valabil pe toată perioada călătoriei pe teritoriul britanic.

Trei excepții de la regula pașaportului

Există, însă şi trei excepţii de la această regulă, şi anume când călătorul deţine un permis valid de muncă transfrontalier, este autorizat să primească îngrijiri de sănătate în Regatul Unit sau deţine un permis familial printr-un program UE prin care se duce la familia sa.

Numai în aceste trei cazuri, cartea de identitate este suficientă pentru trecerea frontierei în regat.

În privinţa unor sejururi mai mari de şase luni de zile, în funcţie de motivul călătoriei, călătorii sunt obligaţi să ceară o viză autorităţilor britanice.

Guvernul lui Boris Johnson a postat pe site un formular online care permite verificarea acestei obligaţii unei călătorii.

Aceste reglementări urmează să se modifice în anii următori, prin implementarea unui sistem de autorizare electronică a călătoriei, până la sfârşitul lui 2024.

Citește și:

Românii vor avea nevoie de viză de muncă pentru a lucra în Marea Britanie. Cum se obține

Mesaj pentru cetățenii UE care nu au primit statut de rezident în Marea Britanie: Pregătiți-vă să fiți dați afară!

Faimosi Survivor camp jpg
FotoJet jpg
Eliminare Vica Survivor Romania Foto Pro TV jpg
horoscop shutterstock 1621310242 jpg
foto1  Vila cluj jpg
Ana Margean varianta cu flipb jpg
Gina pistol Smiley fiica jpg
bunicuta foto1 jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 2 februarie intampinarea domnului png
foto1  Vila cluj jpg
bunicuta foto1 jpg
Frații Tate sosesc alături de o altă persoană din dosar la sediul DIICOT, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
whatsapp 2105015 960 720 jpg
cele mai bune telefoane pana in 1 1170x644 jpeg