Paul Allen, unul dintre cei mai bogaţi oameni de pe planetă, a fost răpus de cancer

Ultima actualizare:
Paul Allen a fost răpus de cancerul cu care s-a luptat de la vârsta de 30 de ani
Paul Allen a fost răpus de cancerul cu care s-a luptat de la vârsta de 30 de ani

Cofondatorul Microsoft, Paul Allen, unul dintre cei mai bogaţi oameni de pe planetă, a murit la vârsta de numai 65 de ani. El l-a convins pe Bill Gates să abandoneze prestigioasa Universitate Harvard pentru a crea împreună faimoasa companie care i-a făcut unii dintre cei mai bogaţi oameni ai planetei.

Paul Allen a murit luni după-amiază, 15 octombrie 2018, în Seattle, din cauza complicaţiilor provocate de limfomul non-Hodgkin, formă de cancer care se dezvoltă în ţesutul limfatic. Miliardarul, care ocupa locul 21 în topul celor mai bogaţi oameni din lume, suferea de aceasă boală din 1983. El a creat gigantul de informatică Microsoft împreună cu Bill Gates (62 de ani), care are o avere de 97,9 miliarde de dolari. “Ca fondator, a creat produse  şi experienţe magice prin care a schimbat lumea”, spune actualul PDG al acestei companii, Satya Nadella. “Am inima zdrobită de plecarea unuia dintre cei mai vechi prieteni şi unul dintre cei mai dragi”, a scris Bill Gates. Informatician de geniu şi mare pasionat de sport, Paul Allen s-a născut în 1953, în Seattle, SUA. Aici l-a cunoscut pe Bill Gates, la şcoala primară. Împărtăşeau aceeaşi pasiune pentru informatică. Mai târziu, în timp ce Allen studia la Universitatea des stat din Washington, s-a hotărât să renunţe la studii pentru a deveni programator. L-a convins şi pe Gates să facă acelaşi lucru. În 1975, ei au fondat împreună, oficial, Microsoft. Denumirea a fost ideea lui Paul Allen.

Scopul lor era de a vinde o platformă capabilă să execte programe informatice pentru calculatoarele personale. După ce a fost diagnosticat cu limfomul non-Hodgkin, pe când avea vârsta de 30 de ani, Allen a părăsit conducerea companiei ca să se îngrijească de sănătate. Relaţiile lui cu Gates s-a deteriorat. În autobiografia sa, Paul Allen avea să afirme că prietenul său ar fi căutat să-i cumpere acţiunile din Microoft, argumentând că el nu ar fi contribuit mai mult ca el pentru succesul companiei. Allen ar fi refuzat târgul. Succesul firmei Microsoft şi intrarea sa la Bursă aveau să-l facă miliardar. După plecarea din Microsoft, Paul Allen s-a consacrat investirii în diferite societăţi şi opere filantropice. A investit mai ales în domeniul spaţial, producţia de filme şi sport. Este proprietarul echipei de fotbal american Seattle Seahawks şi al echipei de baschet Portland Trail Blazers. Allen nu a fost niciodată căsătorit şi nu a avut copii. Avea o avere de 20,3 miliarde de dolari, care ar putea ajunge la sora lui, Jody Allen. Ea este totodată preşedinta fundaţiei lui Paul Allen, unul dintre cei mai bogaţi oameni, care a fost răpus de cancer.


    Paul Allen a fost răpus de cancerul cu care s-a luptat de la vârsta de 30 de aniFoto: epa
Paul Allen a fost răpus de cancerul cu care s-a luptat de la vârsta de 30 de aniFoto: epa

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net