Peste 130 de migranţi morţi în urma unui naufragiu în largul Libiei


    Foto twitter
Foto twitter

Zece corpuri au fost găsite în largul Libiei, în apropierea unei ambarcaţiuni pneumatice care s-a răsturnat şi la bordul căreia s-ar fi aflat 130 de migranţi, anunţă organizaţia umanitară franceză SOS Méditerranée, relatează Reuters.

Altă ambarcaţiune de lemn, la bordul căreia s-ar fi aflat 40 de de migranţi, este dată dispărută de miercuri, a anunţat vineri un purtător de cuvânt al ONG-ului.

”În ultimele 48 de ore, ONG-ul Alarm Phone, care gestionează o linie telefonică de urgenţă pentru persoane aflate în pericol pe mare, ne-a alertat cu privire la trei ambarcaţiuni aflate în pericol în ape internaţionale în largul Libiei”, iar SOS Méditerranée a lansat căutări ”pe o mare agitată, cu valuri de până la şase metri” înălţime, a anunţat într-un comunicat ONG-ul.

Trei nave comerciale au ajutat nava de salvare Ocean Viking a SOS Méditerranée să caute aceste ambarcaţiuni în apele internţaionale, la nord-est de Tripoli, capitala Libiei.

SOS Méditerranée a anunţat că nava comercială MY ROSE a găsit trei corpuri în apă şi că un avion al Agenţiei europene de pază a frontierei şi pază de coastă Frontex a descoperit ambarcaţiunea pneumatică la scurt timp după aceea.

Ruta libiană a migraţiei este una dintre cel mai frecventate de către migranţi care vor să ajungă în Europa.

Potrivit ONG-ului francez, peste 350 de persoane au murit anul acesta la Marea Mediterană pe această rută.

”Statele şi-au abandonat responsabilitatea de a coordona operaţiuni de căutare şi salvare, lăsând actori privaţi şi societatea civilă să acopere golul mortal pe care-l lasă în urma lor. Vedem rezultatul acestei inacţiuni deliberate pe mare în jurul navei noastre”, denunţă în comunicat SOS Méditerranée.

Organizaţia Internţaională a Migraţiilor (OIM) anunţa într-un raport, la sfârşitul lui martie, că peste 2.200 de migranţi au murit pe mare încercând să ajungă în Europa anul trecut.

Însă bilanţul real este probabil mai mare, în contextul în care ONG-uri au semnalat cel puţin cinci ”naufragii invizibile”, care nu au fost confirmate din cauză că nu au lăsat niciun supravieţuitor.

„Priveghiul prinților“: Copiii Reginei au vegheat sicriul Elisabetei FOTO Profimedia
1 dana razboiu divort intro 1280x720 jpg jpeg
1 mihai voropchievici jpg jpeg
horoscop 19 decembrie jpg
infidelitate jpeg
sotie alexandru arsinel 284923 jpeg
chei locuinta
FotoJet jpg
image
image
image
image
image
image
chei locuinta
sotie alexandru arsinel 284923 jpeg
„Priveghiul prinților“: Copiii Reginei au vegheat sicriul Elisabetei FOTO Profimedia
cumparaturi femeie magazine jpg
 Victor Pițurcă FOTO Mediafax
Echipa de cercetători s a pozat cu meteoritul jpg