Polițistul vinovat de uciderea lui George Floyd a fost eliberat pentru o cauțiune de un milion de dolari

Moartea violentă a lui George Floyd a dat naștere unui val de manifestații în Statele Unite ale Americii
Moartea violentă a lui George Floyd a dat naștere unui val de manifestații în Statele Unite ale Americii

Derek Chauvin, fostul ofiţer de poliţie acuzat de uciderea afro-americanului George Floyd, a fost eliberat dintr-o unitate de corecţie după depunerea unei cauţiuni de 1 milion de dolari, potrivit datelor judecătoreşti.

Derek Chauvin este acuzat cu crimă de gradul doi şi trei şi de omor prin imprudenţă, în moartea lui Floyd care a survenit în Minneapolis, după ce poliţistul l-a apăsat cu genunchiul pe gât pentru a-l imobiliza, timp de aproape 9 minute.

Cauţiunea pentru eliberarea necondiţionată a lui Chauvin fusese stabilită la 1,25 de milioane de dolari, iar pentru eliberarea condiţionată la 1 milion de dolari. Documentele arată că Chauvin a depus o cauţiune care nu este în numerar, garantată de Allegheny Casualty Company și astfel va putea fi din nou în libertate, în ciuda faptelor sale îngrozitoare. 

George Floyd
George Floyd

Condiţiile stabilite pentru ieșirea sa din arest includ interdicţia de a lucra în domeniul aplicării legii şi cea de a intra în contact cu familia lui Floyd. Mai mult decât atât, Derek Chauvin va trebui să predea permisul de port armă. 

George Floyd muncea pentru a le asigura copiilor săi o viață mai bună 

George Floyd, în vârstă de 46 de ani, şi-a găsit sfârșitul sub genunchii unui polițist din Minneapolis, după ce o angajată a magazinului în care bărbatul intrase a sunat la poliție, suspectând că el a plătit produsele cumpărate cu bani falși.


    George FloydSursă foto: Arhivă personală
George FloydSursă foto: Arhivă personală

Oamenii legii sosiți la fața loculi au dat dovadă de o cruzime greu de imaginat, iar unul dintre polițiști l-a pus la pământ și s-a urcat cu genunchii pe gâtul bărbatului. Imun la rugămintea acestuia de a-l elibera, polițistul i-a curmat viața. Toți prietenii lui George au rupt tăcerea și l-au portretizat ca pe un om calm, muncitor, sincer, care s-a mutat în Minneapolis pentru a începe o nouă viață.

cub mama theo rose carmen harra png
zodii care sunt vampiri energetici jpg
Brad Pitt (5) jpg
andreea esca 6 png
cub monica anghel png
andrei duban apare in serialul wednesday jpg
cub miki k pital png
andreea antonescu jpg
Germania Japonia la Cupa Mondială de Fotbal 2022 din Qatar FOTO EPA EFE (3) jpg
Mark Rutte
image
image
image
image
FotoJet jpg
travel 778338 1920 jpg
Elom Agbegninou jpg
fasole ziua nationala jpeg
Google Doodle 1 Decembrie 2022
Alexis Waldrone si Petunia jpg