Prima reacție a Melaniei Trump, după ce soțul ei a pierdut alegerile: "Trebuie să protejăm democrația"

9 noiembrie 2020
article img
Melania TrumpFoto: EPA

Democratul Joe Biden (77 de ani) l-a învins pe Donald Trump (74 de ani) în cursa electorală pentru Casa Albă, însă republicanul nu vrea să își accepte înfrângerea. Melania Trump (50 de ani) a avut prima reacție pe Twitter, la mai bine de o zi după ce soțul ei a fost declarat învins.

„Poporul american merită alegeri corecte. Orice vot legal - nu ilegal - trebuie să fie numărat. Trebuie să protejăm democrația prin transparență totală”, a scris Melania Trump pe Twitter. Asta după ce s-a vehiculat în presa americană faptul că aceasta ar fi încercat să îl convingă pe Donald Trump să își accepte public înfrângerea. 

Joe Biden a adunat peste 270 de voturi electorale și a câștigat alegerile prezidențiale. Donald Trump a contestat însă acest rezultat și face acuzații de fraudă la vot, chiar dacă, potrivit Comisiei Electorale Federale, nu există dovezi în acest sens. Republicanul a amenințat că va ajunge până la Curtea Supremă pentru a contesta rezultatul.

Inaugurarea oficială a lui Joe Biden va avea loc, așa cum se întâmplă din 1937 încoace, pe 20 ianuarie, evident anul viitor. Această dată va cădea într-o zi de miercuri.