Primele imagini dramatice de la Pentagon, dup─â atentatul de la 11 septembrie 2001

31 martie 2017
simeon stalpnicul png
FBI a publicat pentru prima dat─â imagini din timpul atentatului de la 11 septembrie 2001, dup─â ce a fost lovit PentagonulFoto: The Sun/FBI

După aproape 16 ani de la atentatul din 11 septembrie 2001, cel mai crunt atac terorist din lumea contemporană, FBI a publicat primele fotografii cu dezastrul de la Pentagon, după ce o aeronavă s-a prăbușit pe clădire.

Boiengul 757, care a apar╚Ťinut companiei aeriene American Airlines, a fost cea de-a treia aeronav─â deturnat─â de terori╚Öti. Dup─â ce primele dou─â avioane au lovit World Trade Center, cea de-a treia a fost direc╚Ťionat─â c─âtre cl─âdirea Departamntului American de ap─ârare. ├Än urma tragediei, 184 de persoane ╚Öi-au pierdut via╚Ťa, pasageri ╚Öi persoane care se aflau ├«n cl─âdirea Pentagonului, printre victime num─âr├óndu-se inclusiv cei cinci terori╚Öti, dup─â cum precizeaz─â The Sun.

simeon stalpnicul png
Cel de-al treilea avion lovise PentagonulFoto: The Sun/FBI

Lovirea centrului simbolic al puterii americane a avut un impact semnificativ ├«n mentalul colectiv la acea vreme, mai ales c├ónd la World Trade Center au murit peste 2.600 de oameni. Pentru prima dat─â, America p─ârea ├«ngenuncheat─â ╚Öi nu de o alt─â superputere, ci de un grup de fanatici religio╚Öi. La bordul avionului care a lovit Pentagonul se aflau doar turi╚Öti, iar imaginile publicate de Agen╚Ťia Federal─â ofer─â o perspectiv─â cu un puternic impact emo╚Ťional a co╚Ömarului tr─âit pe 11 septembrie 2001.

simeon stalpnicul png
189 de persoane ╚Öi-au pierdut atunci via╚ŤaFoto: The Sun/FBI

├Än ciuda distrugerilor provocate de aeronav─â, partea lovit─â a cl─âdirii a fost aproape goal─â datorit─â lucr─ârilor de renovare care se desf─â╚Öurau ├«n acea perioad─â. tot datorit─â suprastructurilor ata╚Öate ├«n timpul renov─ârii, cl─âdirea a putut rezista, fiind ├«nt─ârit─â de grinzile de metal ╚Öi st├ólpi de o╚Ťel.

simeon stalpnicul png
Alegerea Pentagonului ca ╚Ťint─â a avut ╚Öi o valoare simbolic─âFoto: The Sun/FBI

Gaura provocată de aparatul de zbor în clădire avea o anvergură de șase metri și o adâncime de 30 de metri. De atunci, personalul Pentagonului a fost mutat cât mai spre centrul clădirii, mai departe de partea periferică, încă existând teama că s-ar mai putea produce o astfel de tragedie.

simeon stalpnicul png
Pentru prima dată în istorie, America părea îngenuncheată de un grup de teroriștiFoto: The Sun/FBI

simeon stalpnicul png
Dup─â atentat, s-au luat mai multe m─âsuri de securitateFoto: The Sun/FBI
cub bianca dragusanu gabi badalau animat gif
anca turcasiu jpg
BeFunky collage (19) jpg
bobonete jpg
BeFunky collage (18) jpg
bianca dragusanu gabi badalau jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
cannes PNG
calendar ortodox 2021 21 mai constantin si elena icoana de mihai coman jpeg
elon musk met gala 2022
virus shutterstock 22366534 0 jpeg
ambulante londra jpeg
1 telefon png png