Război la Elysee! Câinele prezidenţial vrea să se mute pentru că nu mai suportă

simeon stalpnicul png
Nemo e nelipsit de la întâlnirile la nivel înaltfoto EPA

O necuvântăroare este de ajuns la Palat! Dacă-s mai multe iese gâlceavă! Asta s-a întâmplat la Palatul Elysée, cu dulăul Nemo, un labrador corcit, adoptat în 2017 de la un adăpost. Săptămâna trecută Emmanuel Macron (40 de ani) şi Brigitte Macron (64 de de ani) au primit recent două găini de la asociaţia fermierilor din Loué. Asta a fost prea mult pentru Nemo.

„Veţi avea un ou proaspăt în fiecare dimineaţă”, aşa a înmânat cadoul Yves de la Fouchardière, directorul general al asociaţiei Fermierilor din Loué, cuplului prezidenţial. Gestul a avut loc la 24 februarie şi chiar dacă preşedintele a ezitat la început ştiind cât de gelos este Nemo, până la urmă protocolul de stat l-a obligat să accepte.

simeon stalpnicul png
Găina Agatha a fost oferită în dar de asociaţia fermierilorFoto: Guliver / Gettyimages

„Accept darul pentru că în clipa de faţă Ministerul de Interne este cel care mă aprovizionează cu ouă. Dar va trebui să găsesc o manieră elegantă de a-l proteja pe câine”, a spus atunci preşedintele. La 5 martie, Yves de la Fouchardière a livrat cadoul, pe una dintre găini o cheamă Agatha şi face nişte ouă extrem de gustoase, pe cealaltă au trimis-o pe post de însoţitoare pentru ca Agatha să nu se simtă singură. Macron le-a amenaqjat un coteţ dotat cu o clocitoare într-una din grădinile palatului.

simeon stalpnicul png
Nemo a fost şocat de întâlnirea de gradul 0 cu galinaceelefoto Hepta

Curios din fire Nemo s-a dus să le miroasă pe cele două noi partenere de joacă. Însă, şoc! Găinile păreau să fi învăţat „arte marţiale galinacee” pentru că i-au aplicat nişte lovituri de clonţ imparabile. Speriat, Nemo a făcut un atac de panică spontan şi a băgat coada între picioare, a pleoştit urechile, i s-a uscat nasul şi a început să tremure din toţi rărunchii. Iniţial preşedintele s-a amuzat, dar apoi a văzut că lucrurile sunt mai serioase decât par.

simeon stalpnicul png
Nemo caută consolare după fusta Primei Doamnefoto EPA

Nemo nu a mai ieşit din casă, a refuzat să mai mănânce din bol şi s-a aciuat printre picioarele lui Brigitte Macron pentru a se simţi în siguranţă. Chiar dacă găinile au încercat să le câştige simpatia celor doi Macron, livrându-le ouăle promise, Nemo pare să le fi dat un ultimatum stăpânilor lui: ori eu, ori ele! Şi pentru că îl iubesc enorm pe dulău, cei doi Macron se gândesc serios să „ceară transferul găinilor” la o altă locaţie pentru că prezenţa lor îl inhibă şi îi subminează personalitatea dulăului prezidenţial.

Ion Hristescu png
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
cub iosif rotaru png
BeFunky collage (22) jpg
cub andreea banica animat gif
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
BeFunky collage (18) jpg
Roxana, alături Liviu Guță
Cataracta Shutterstock 3 png
gaz pixabay com jpg
image
image
image
image
6 baza 1 garsoniera jpg
rate banci jpg
calendar ortodox 2021 03 octombrie sf dionisie aeropagitul png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
Tragedie Indonezia, EPA jpg