Românul care i-a sechestrat pe milionari, în SUA, s-a predat

Ultima actualizare:

    Anne Bass şi iubitul acesteia,  Julian Lethbridge
Anne Bass şi iubitul acesteia, Julian Lethbridge

S-a săturat să mai ducă o viaţă de fugar. Căutat de mai bine de cinci ani, în SUA, pentru tentativă de extorcare, sibianul Nicolae Helerea s-a predat. Este vorba de unul dintre cele mai mediatizate cazuri coordonate de FBI în ultimul deceniu.

În aprilie 2007, trei indivizi au sechestrat o milionară celebră în SUA, Anne Bass, şi pe iubitul acesteia, Julian Lethbridge, un cunoscut artist plastic. Atacatorii, cu toţii mascaţi, au pătrus în vila acestora din Connecticut, i-au legat fedeleş şi le-au injectat o substanţă despre care le-au spus că este un virus care îi va ucide în maximum 12 ore.

Atacatorii i-au ameninţat apoi pe milionari că, dacă nu le virează în conturi 8,5 milioane de dolari, nu vor primi antidotul. După cinci ore de coşmar, milionara a reuşit să-i convingă că nu dispune de o sumă atât de mare în conturi. Cei trei au renunţat la plan şi au fugit. S-a dovedit că virusul mortal nu era altceva decât violet de genţiană.

Nicolae Helerea şi-a recunoscut vina şi urmează să fie judecat. Un alt român implicat în acest caz, Emanuel Niculescu (32 de ani) a fost prins şi condamnat, în august, la 20 de ani închisoare. Poliţiştii încearcă acum să dea de urma celui de-al treilea complice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
liturgy 5003278 1280 jpg
cel mai lung cuvânt din lume jpg
ATM jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net