Rușinos! Europa nu arată simbolic solidaritatea față de victimele din Sankt Petersburg


    Israelul și-a arătat solidaritatea față de victimele atentatului din Sankt PtersburgFoto: Twitter
Israelul și-a arătat solidaritatea față de victimele atentatului din Sankt PtersburgFoto: Twitter

Luni, 3 aprilie, știrea despre un nou atentat cu bombă, de această dată în Sankt Petersburg, a făcut înconjurul lumii. Deși au murit 11 oameni și au fost rănite alte zeci de persoane, Europa Occidentală nu își arată simbolic solidaritatea față de victimele din Rusia.

Atunci când au existat atentate în Paris, Berlin sau Bruxelles, marile capitale europene și-au manifestat solidaritatea în mod public, proiectând pe monumentele simbolice drapelul țării care s-a aflat în doliu.

Acum, când Rusia a trecut printr-un astfel incident dramatic, marii lideri europeni, deși vorbesc mereu întregii lumi ca niște veritabili demagogi despre valorile democrației și uniunii dintre popoare, nu-și manifestă, măcar simbolic, solidaritatea față de familiile îndoliate din Rusia.

Aceasta este ideea esențială care stă la baza nemulțumirilor de pe rețelele de socializare, unde diverși utilizatori consideră acest lucru o sfidare și chiar o nepăsare. Printre țările care și-au arătat regretul pentru cei care au murit și au fost răniți în atacul terorist din metroul din Sankt Ptersburg au fost Republica Moldova și Israelul, în a cărui capitală, în Tel Aviv, pe o clădire importantă, City Hall, a fost proiectat drapelul Federației Ruse, cum se poate vedea în imaginea de mai sus.

Acestea sunt desigur state prietene Rusiei. Știm deja că Igor Dodon este un aliat de nădejde (chiar un prea mare admirator am putea spune) al Rusiei, în timp ce evreii se simt relativ atașați de spațiul rus pentru că din punct de vedere istoric, Rusia a reprezentat un refugiu în timpul Holocaustului din țările ocupate de naziști.

Chiar și în astfel de condiții, se pare că încă o dată, popoarele Europei simt diferit față de politicienii care le conduc. Pe de o parte, de multe ori, deciziile lor greșite atrag după sine consecințe pe care oamenii de rând le suportă. Pe de altă parte, atentatul de ieri este înconjurat în continuare de mister și nu se știe cine ar fi plănuit atacul. Totuși, în ciuda diferendelor diplomatice dintre state, nu înseamnă că și popoarele ar trebui să se urască sau ignore într-o situație care ne afectează pe toți: terorismul (indiferent de autorul lui).

serban huidu si mihai gainusa
Victor Piturca jpeg
Petre Roman, Mioara si Oana jpg
sex sex 0 jpeg
1 dana razboiu divort intro 1280x720 jpg jpeg
Lia Bugnar Marius Manole FOTO Pro TV jpeg
infidelitate jpeg
307079526 210160864678269 6977173893454253715 n jpg
image
image
image
image
image
image
 Victor Pițurcă FOTO Mediafax
Echipa de cercetători s a pozat cu meteoritul jpg
baza rochie diana (gettyimages) jpg
Casa lui Capone jpg
Victor Piturca jpeg
maxresdefault jpg