S-a oprit să citească o carte în timp ce jefuia o casă. Hoțul a primit o veste surprinzătoare după ce a fost prins de polițiști

Un hoţ a fost prins după ce s-a oprit în timpul unei spargeri să citească o carte. După ce a fost luat prin surprindere, bărbatul ar fi încercat să fugă rapid prin balcon, dar a fost arestat la scurt timp după aceea. Vestea jafului eşuat a atras atenţia autorului cărţii, care a declarat presei locale că vrea să îi trimită hoțului un exemplar.

image

Cum a fost surprins hoțul 

Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, ar fi pătruns prin balcon într-un apartament din districtul Prati al capitalei Italiei, dar a fost distras după ce a luat o carte despre Iliada lui Homer de pe o noptieră. Proprietarul casei, în vârstă de 71 de ani, s-a trezit şi l-a surprins pe hoţ, care era absorbit de carte.

Vestea jafului eşuat a atras atenţia autorului cărţii, care a declarat presei locale că vrea să îi trimită bărbatului un exemplar pentru ca acesta să îşi poată "termina" lectura. După ce a fost luat prin surprindere, hoţul ar fi încercat să fugă rapid prin acelaşi balcon, dar a fost arestat la scurt timp după aceea.

 "Aş vrea să-l găsesc pe cel prins în flagrant şi să-i dau cartea"

Bărbatul ar fi declarat poliţiei că a urcat în clădire pentru a vizita o persoană pe care o cunoştea. „Am crezut că am ajuns într-un B&B, am văzut cartea şi am început să o citesc”, potrivit BBC.com

Giovanni Nucci, autorul cărţii The Gods at Six O'Clock, care explică Iliada din perspectiva zeilor, a declarat pentru Il Messaggero: „Este fantastic. Aş vrea să-l găsesc pe cel prins în flagrant şi să-i dau cartea, pentru că va fi fost arestat la jumătatea lecturii. Mi-ar plăcea să o poată termina. Este o poveste suprarealistă, dar şi plină de umanitate.”

Se pare că hoţul era în posesia unei genţi care conţinea haine scumpe care ar fi fost furate dintr-o altă casă mai devreme în acea seară.

Nucci a spus că divinitatea sa preferată este Hermes, zeul hoţilor.

„El este, de asemenea, zeul literaturii. Este clar: totul se potriveşte”, a glumit el, potrivit News.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
cora pearl
explozii liban afp jpg
pestera ghetarul focul viu jpg
caius covrig jpg
Nutu Camataru FOTO Captură video
accident masina tramvai Bucuresti, foto facebook jpg
planseul de la unirii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net