Salteaua unei italience plină cu bani și bijuterii, aruncată la gunoi de badanta care îi făcea curat. Ce s-a întâmplat cu bunurile

O întâmplare surprinzătoare s-a petrecut recent în localitatea Montebelluna, din regiunea Treviso, Italia, unde o bătrână a suferit o sperietură zdravănă din cauza unei confuzii aparent inofensive.

Salteaua avea în interiorul ei o adevărată avere / foto: Pixabay
Salteaua avea în interiorul ei o adevărată avere / foto: Pixabay

Într-o încercare de a-și proteja economiile, bijuteriile de familie și cardurile de credit, în valoare totală de aproximativ 50.000 de euro, femeia a decis să le ascundă într-o saltea veche, depozitată în garaj, considerând că aceasta nu va atrage atenția.

Această saltea, care s-a transformat într-un veritabil „cufăr secret”, era menită să păstreze în siguranță întreaga ei agoniseală de-o viață, scrie presa din Italia. 

Menajera a decis să arunce „cufărul” la gunoi

Lucrurile au luat o turnură neașteptată când menajera, venită pentru curățenia obișnuită, a găsit salteaua în garaj. Femeia în vârstă, confruntându-se cu anumite probleme de sănătate care îi limitau deplasările, nu a putut supraveghea îndeaproape procesul de curățenie.

În acest context, menajera a decis să facă ordine, îndepărtând obiectele ce păreau uzate sau inutile. Observând salteaua într-o stare deteriorată și aparent fără utilitate, aceasta a considerat că cea mai bună decizie ar fi să o arunce.

Crezând că face un serviciu prin eliminarea obiectelor vechi, menajera a transportat salteaua la centrul de colectare a deșeurilor, fără a o anunța pe bătrână despre intențiile sale.

Dispariția saltelei a fost observată abia în cursul după-amiezii, moment în care bătrâna a intrat în panică. Conștientă de valoarea imensă a obiectelor ascunse, aceasta și-a anunțat de urgență fiica despre întâmplare.

Cele două femei au înțeles gravitatea situației și au apelat imediat la autorități. Fiica bătrânei a contactat poliția, iar carabinierii au început o operațiune contra cronometru pentru recuperarea bunurilor. La această acțiune au participat și lucrători ai centrului de sortare a deșeurilor, alături de voluntari din cadrul Protecției Civile din Alto Trevigiano.

Salteaua prețioasă a fost găsită imediat de autorități

După o oră de căutări intense, echipa de salvare improvizată a reușit să localizeze salteaua în zona de colectare a deșeurilor voluminoase. Spre ușurarea familiei, salteaua cuprindea încă toate bunurile de valoare ale bătrânei.

Bijuteriile, banii și cardurile de credit au fost returnate în siguranță, iar fiica bătrânei și-a exprimat profund recunoștința față de toți cei implicați, mulțumind polițiștilor și voluntarilor pentru efortul și rapiditatea de care au dat dovadă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Margareta a României și Principele Radu foto Facebook jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
John Billington captura video jpg
image png
shutterstock 1606190587 jpg
sotia lui ciuca jpg
washing machine 5423359 1280 jpg
image png
regina maria coroana png
maria antoaneta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net