Țara în care se bea enorm impune o nouă regulă de etichetare a alcoolului. Producătorii sunt îngrijorați

Irlanda este prima țară din lume care introduce politica de etichetare a recipientelor care conțin băuturi alcoolice cu avertismentul privind cancerul. Scopul este acela de a alerta oamenii cu privire la calorii, riscul de cancer și boli hepatice precum și asupra pericolului privind consumul de alcool în timpul sarcinii, scrie The Guardian.

Sticle de vin FOTO SHUTTERSTOCK

Ministrul Sănătății din Irlanda Stephen Donnelly, a semnat luni Regulamentul privind etichetarea alcoolului în scopuri de sănătate publică și a spus că așteaptă cu nerăbdare ca alte țări să urmeze exemplul.

Legea va intra în vigoare în 22 mai 2026, pentru a oferi companiilor timp să se adapteze la această nouă politică privind băuturile alcoolice.

„Cu aceste informații, putem lua o decizie informată cu privire la propriul consum de alcool. Ambalajul altor produse alimentare și băuturi conține deja informații privind sănătatea și, după caz, avertismente de sănătate. Această lege aduce produsele alcoolice în conformitate cu asta”, a spus Stephen Donnelly.

 Producătorii de vin din Italia: „Este terifiant”

Noua politică de etichetare îngrijorează producătorii de vin din Italia și mulți oameni de afaceri din mai multe state membre ale UE.

Controversatul plan de etichetare a obținut anterior aprobarea Uniunii Europene și a Organizației Mondiale a Comerțului, în ciuda nemulțumirilor producătorilor de alcool din întreaga lume, fără să reușească însă să blocheze măsura.

Coldiretti, cea mai mare asociație de fermieri din Italia, a descris avertismentele „terifiante” drept un „atac direct”.

„Unda verde de la Uniunea Europeană pentru etichetele de vin alarmiste din Irlanda reprezintă un precedent periculos, deoarece riscă să deschidă ușa către alte legislații capabile să influențeze negativ alegerile consumatorilor.”

În Irlanda, consumul de alcool este uriaș

Hildegarde Naughton, ministrul irlandez al Sănătății Publice, a declarat că dovezile medicale arată că chiar și nivelurile scăzute de consum de alcool prezintă un risc de cancer.

Furnizorii de băuturi alcoolice vor fi obligați să afișeze informațiile și avertismentele pe ambalajul produsului și, de asemenea, să direcționeze consumatorii către site-ul web al Executivului pentru servicii de sănătate din Irlanda pentru informații suplimentare despre consumul de alcool. Informații similare vor fi, de asemenea, disponibile în pub-uri și alte spații autorizate.

Consumul de alcool în Irlanda a atins apogeul în 2001, când o persoană a băut în medie 14,3 litri de alcool pur pe an. Aceasta a scăzut la 10,2 litri, potrivit Consiliului de Cercetare în Sănătate.

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net