Tatăl atacatorului din Orlando crede că totul a pornit din ură

Ultima actualizare:

    Omar Mateen este responsabil pentru uciderea a 50 de persoaneFoto: Myspace
Omar Mateen este responsabil pentru uciderea a 50 de persoaneFoto: Myspace

America a fost zguduită de un atac armat sângeros, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 12 iunie. Un bărbat înarmat, pe numele său Omar Mateen, a pătruns într-un club frecventat de homosexuali și a început să tragă cu arma în neștire. A ucis în acest fel cel puțin 50 de persoane, iar alte 53 au fost rănite, în ceea ce a devenit cel mai grav atac cu armă din istoria SUA.

Bărbatul de 29 de ani a luat și 30 de ostatici, care au fost eliberați printr-o intervenție în forță a polițiștilor chemați la locul tragediei de către mai mulți oameni aflați chiar în incinta localului de noapte. Momentul eliberării celor 30 a coincis și cu deschiderea focului între suspect și oamenii legii. Unul dintre polițiști a fost împușcat în cap, dar salvat datorită căștii de protecție. Omar Mateen a fost ucis chiar în club. Avea 29 de ani, fusese căsătorit din 2009 în 2011 și avea un copil.

Clubul Pulse era frecventat de homosexuali
Clubul Pulse era frecventat de homosexuali

Tatăl lui Omar, zguduit de vestea primită, a declarat pentru presa de peste Ocean, citat de The Independent, că fapta crudă a fiului său nu a avut niciun temei religios, așa cum s-a bănuit. "Ne cerem scuze pentru întregul incident. Nu eram conștienți de nicio decizie pe care a plănuit-o. Suntem în stare de șoc, întocmai ca întreaga țară", a declarat acesta, care a dat posibile lămuriri și cu privire de la ce a pornit ura fiului său față de relațiile persoanelor de același sex.

FBI-ul se ocupă de anchetă
FBI-ul se ocupă de anchetă

Omar a devenit furios după ce a văzut două persoane de același sex că se sărutau în Miami: "Eram în centru, în Miami, iar oamenii cântau. Și a văzut doi bărbați sărutându-se în fața soției și copilului și s-a enervat foarte tare. Se sărutau și se pipăiau și el a spus: Uită-te la ăștia! Fac asta în fața soției și copilului meu! Apoi am mers la baie și acolo am dat iar peste cei doi care se sărutau", a declarat tatăl celui responsabil pentru masacrul din Orlando..

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net