Te înfiori când le vezi! Au fost desecretizate filmările unor teste nucleare americane

simeon stalpnicul png
Pentru prima dată în istorie, au fost desecretizate filmări ale unor teste nucleareFoto: captură foto/Youtube

De la începutul Războiului Rece și chiar și în prezent, numai gândul la armele nucleare au cutremurat omenirea, dar niciodată publicul larg nu a putut vedea o detonare autentică a unei bombe atomice sau cu hidrogen.

Publicul larg nu a avut ocazia să vadă decât simulări virtuale ale exploziilor nucleare, de regulă în filme, dar în a doua jumătate a secolului trecut acestea chiar au fost filmate de cei care au testat astfel de arme.

Digi 24 ne informeaz─â c─â ├«n perioada 1945 ÔÇô 1992, americanii au efectuat ├«n jur de 216 teste nucleare, cele mai multe ├«n Nevada ╚Öi ├«n Oceanul Pacific. Pentru prima dat─â ├«n istorie, o parte din film─ârile acestor teste nucleare a fost desecretizat─â ╚Öi pus─â la dispozi╚Ťia publicului pe Youtube.

Greg Spriggs, fizician nuclear de la laboratorul Lawrence Livermore ╚Öi Jim Moye, expert de film, au lucrat ├«mpreun─â pentru a localiza ╚Öi prelucra cele 10.000 de materiale video care p─âstreaz─â o adev─ârat─â documenta╚Ťie istoric─â.

Până în acest moment, 64 de videoclipuri au fost desecretizate și publicate pe Youtube. Nu au o calitate video superioară pentru că atunci când au fost filmate încă nu se dezvoltase tehnica HD, dar cei doi cercetători le-au prelucrat astfel încât să fie suficient de impresionante.

silviu silvius prigoana jpeg
Lucile Randon
Andreea Banica (foto Facebook) jpg
tonciu prodan reghe jpeg
cristi borcea valentina pelinel milan jpeg
amber heard atunci vs acum jpg
280952814 1610884362606650 749984686026597387 n jpg
anamaria prodan3 png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 26 iunie sf david tesalonic png
silviu silvius prigoana jpeg
E bine în parc, păcat că sunt atâţia ţânţari! jpeg
Lucile Randon
lacul techirghiol apa roz explicatie fenomen constanta 775659 webp
so╚Ťie george simion jpeg