Tentativă de atentat la un patinoar din Germania, dejucată de poliție

simeon stalpnicul png
Polițiștii l-au arestat pe suspectFoto: AFP

Un german de 29 de ani a fost arestat de către forțele speciale ale poliției după ce a încercat să comită un atentat la un parinoar dintr-o piață din Karlsruhe.

Dasbar W. este bănuit că a susţinut şi a fost membru al grupării teroriste Stat Islamic, a indicat parchetul antiterorist german, care adaugă că cel acuzat este "serios suspectat de pregătirea unei acţiuni violente", potrivit Agerpres. Suspectul ar fi intenționat să lovească mulțimea din jurul unui patinoar folosindu-se de un "vehicul-berbece". Conform polișiștilor, bărbatul a identificat parcul cu ceva timp în urmă și a știut că acolo se va desfățura planul său diabolic. Mai mult, anchetatorii au precizat faptul că au fost găsite materiale video de propagandă pentru gruparea teroristă Stat Islamic încărcate pe internet de Dasbar între aprilie și iulie 2015.

Această arestare are loc la o zi după împlinirea unui an de la atentatul jihadist de la târgul de Crăciun din Berlin, cel mai sângeros comis vreodată pe teritoriul german. Pe 19 decembrie 2016, 12 oameni au murit şi mai multe sute au fost răniţi după ce Anis Amri a intrat cu un camion-berbece în mulţime, cu sânge rece. 

cub florin zamfirescu png
BeFunky collage (18) jpg
mugur mihaescu jpg
grig chiroiu, cristina deleanu, eugen cristea jpg
marilyn monroe
cub iosif rotaru png
Declic Ministrul Mediului
cub bromania png
Popescu
tiruri 2 jpg
image
image
image
image
BeFunky collage (18) jpg
Declic Ministrul Mediului
ajutor incalzire bani calorifer jpeg
calendar ortodox 2022 02 octombrie Sfinții Mucenici Ciprian și Iustina png
telefon mobil jpg
Referendum in zonele ocupate de rusi in Ucraina FOTO Profimedia (5) jpg