Trupa Moranbong, bunăciunile liderului nord-coreean care cântă pe tanc

Ultima actualizare:
Uneori, fetele de la Moranbong se urcă pe tancuri
Uneori, fetele de la Moranbong se urcă pe tancuri

Dacă erați curioși ce fel de muzică se ascultă în Coreea de Nord, trebuie să știți că Moranbong, o trupă formată doar din fete, este pe placul celui mai temut om din lume, dictatorul Kim Jong-un. 18 fete îmbrăcate în fuste cântă de zor pe un tanc. Fiecare fată a fost selectată personal de liderul suprem de la Phenian.

Moranbong și-a făcut deputul în luna iunie 2012, în perioada în care țara vecină și rivală, Coreea de Sud, se bucura de succesul răsunător al lui Psy, al cărui hit „Gangnam Style” a ajuns cunoscut în toată lumea. Trupa Moranbong este compusă exclusiv din femei și a fost înființată de însuși dictatorul de la Phenian, Kim Jong-un. Fetele știu să cânte la tobe, la vioară, la clape și la voce. Se îmbracă mereu în costume țipătoare, dar nu dansează foarte mult.


    Uneori, fetele de la Moranbong se urcă pe tancuriFoto: Twitter
Uneori, fetele de la Moranbong se urcă pe tancuriFoto: Twitter

În presa internațională s-a creat o isterie generală cu privire la „dispariția” fetelor. Acestea nu au mai apărut la televiziunile nord-coreene din luna iulie, iar oamenii s-au pripit să tragă concluzii. Când dispar personalități publice din Coreea de nord, toată lumea se gândește că au fost executate la ordinul lui Kim Jong-un.  Însă, în septembrie, fetele au susținut un concert în Cuba, unde a asistat și dictatorul de la Phenian.

Cum arată un concert Moranbong

În orice caz, formația Moranbong se bucură de un succes răsunător în Coreea de Nord. Show-urile lor sunt spectaculoase, cu efecte pirotehnice, proiecții luminoase sau flăcări. Spectatorii care vin la concertele trupei, mai ales cei care stau în primele rânduri, se dezlănțuie frenetic, o atitudine considerată „forțată”, de către presa internațională. Weekendul trecut (12-13 decembrie), Moranbong trebuia să susțină un concert în China, drept un spectacol de prietenie între cele două puteri nucleare, însă show-ul a fost anulat, scrie Forbes.

image
image
image
image
image
image
cele mai bune destinații  sursa   Shutterstock jpg
Elisabeta Moraru country director Google România FOTO Adrian Pogîngeanu jpg
Plimbare foto pixabay
virus ebola foto shutterstock
Soare FOTO ESA
judecator