Turcia, nemulțumită de atitudinea Occidentului față de atentate


    Caricatura lui PlantuFoto Twitter
Caricatura lui PlantuFoto Twitter

Ziarul francez "Le Monde" a publicat marți (22martie), în urma atacurilor teroriste de la Bruxelles o caricatură prin care Franța își arată compasiunea față de Belgia pentru cei uciși și răniți în atentat. Pe o rețea de socializare, turcii se arată însă nemulțumiți de atitudinea Occidentului față de ignorarea faptului că și Turcia a fost lovită de atentate și chiar de mai multe ori, fără a primi vreun gest de compasiune.

Jean Plantureux, al cărui pseudonim este Plantu, este creatorul caricaturii care arată faptul că Franța este alături de Belgia în urma tragediei de la Bruxelles, relatează Independent.co.uk. Mass-media au creat numeroase mesaje prin care Occidentul european își arată în mod public compasiunea față de victimele atentatului din Belgia. Comparativ cu acestea, Turcia, deși a suferit patru atacuri teroriste din octombrie anul trecut, până la cel de pe 19 martie, nicio țară europeană nu s-a arătat în vreun fel impresionată de tragediile care au numărat mai multe victime.

"De ce Downing Street nu a arborat drapelul turc după atrocitățile de la Ankara?"
"De ce Downing Street nu a arborat drapelul turc după atrocitățile de la Ankara?"

„Este neliniștitor să publicăm caricatura lui Plantu prin care Franța își exprimă solidaritatea față de Belgia. Unde este caricatura noastră pentru cei care au murit în Turcia în mâinile teroriștilor? De ce Downing Street nu a arborat drapelul turc după atrocitățile de la Ankara?” a publicat pe internet Yasmin Ahmed.

De asemenea, acesta a publicat și el aceeași caricatură în care a inclus și imaginea Turciei care însă nu primește niciun fel de atenție din partea Franței și Belgiei.

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

shutterstock 1833215881 jpg
anisia gafton jpg
autostrada jpg
zodii care nu stiu sa se imbrace jpg
printul harry profimedia 0685156749 jpg
pantofi jpg
Mara G si Mario Mutu  jpg
Lui Niculae Bădălău i s au furat bunuri din casă în valoare de 80 000 de euro jpeg
Niculae Badalau - foto Bogdan Vladu
Florin Piersic Jr  la 40 de intrebari cu Denise Rifai (1) Foto Kanal D JPG
image
image
image
image
Salvamar Mamaia foto Primaria Constanta jpeg
arsenie boca jpg
calendar ortodox 2022 28 noiembrie stefan cel nou jpg
printul harry profimedia 0685156749 jpg
efecte busuioc 0 jpeg
autostrada jpg