UE se opune, dar Erdogan vrea să reintroducă pedeapsa capitală

Ultima actualizare:

    Erdogan nu se lasă: vrea reintroducerea pedepsei cu moarteaFoto: Getty
Erdogan nu se lasă: vrea reintroducerea pedepsei cu moarteaFoto: Getty

Recep Erdogan, președintele Turciei, a intrat în stare de alertă din momentul în care a luat aminte de faptul că la Ankara și Istanbul s-a pregătit o lovitură de stat. Din fericire pentru el, puciul a eșuat, dar asta a scos la iveală o mulțime de probleme din sistem. Mai mult, liderul turc a declarat că își dorește reintroducerea pedepsei cu moartea.

Deși Turcia încearcă să intre în Uniunea Europeană, Erdogan pune în pericol toate eforturile duse în acest sens, cu dorința lui aprigă de a reintroduce pedeapsa capitală, deși UE se opune cu desăvârșire acestei măsuri, notează Agerpres. Președintele face ca totul să pară a fi cererea poporului. Într-un interviu acordat Al Jazeera, șeful statului a declarat: "Lumea nu este doar Uniunea Europeană. Nu aveți pedeapsa capitală în SUA, Rusia, China și în alte multe țări? Da. Dacă Parlamentul ia această decizie, atunci datoria autorităților este de a deschide calea pentru ca această pedeapsă să fie reintrodusă. Oamenii au cerut-o. Ei au ieșit în stradă și au continuat să strige «pedeapsa capitală, pedeapsa capitală, pedeapsa capitală»".

Stare de urgență în Turcia vreme de trei luni

Evenimentele recente au făcut autoritățile de la Ankara să ia decizia instituirii stării de urgență pentru trei luni. După o întâlnire cu Guvernul și cu membrii Consiliului pentru Siguranța Națională, Recep Erdogan a făcut anunțul.

image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 2 aprilie icoana sfantul mucenic amfian sfantul cuvios tit facatorul de minuni si sfantul mucenic edesie icoana sec  xx manastirea panahrantou megara grecia doxologia jpeg
accident jpeg
1 beneficiile ceaiului de musetel jpg jpeg
imigranti jpeg
pasageri pe aeroportul otopeni dupa reluarea zborurilor jpeg
farse 1 aprilie jpeg