Un pui de delfin a fost ucis de turiștii care doreau să-l fotografieze

17 august 2017
article img
Puiul de delfin a murit după ce mai mulți turiști au tăbărât pe el pentru a face poze Foto: Facebook

O știre care a făcut înconjurul lumii și a scandalizat o mulțime de internauți se referă la moartea unui pui de delfin care aproape a eșuat pe o plajă după ce s-a rătăcit de mamă. Turiștii, în loc să-l salveze, l-au scos din apă pentru a face poze cu el.

Întâmplarea s-a petrecut pe plaja Mojacar din Spania, precizează El Mundo. atunci când câțiva turiști au observat puiul de delfin, o femelă, care a pătruns până spre apa mică de la plajă, a tăbărât pe bietul cetaceu pentru a-l captura și pentru a face fotografii cu el. În cele din urmă, delfinul a murit din cauza stresului la care a fost supus și care i-a provocat un stop cardio-respirator.

Incidentul a fost publicat pe Facebook de Equinac, o asociație locală de preotejare a florei și faunei din regiune. În comentariu este criticat comportamentul persoanelor care i-au provocat sau accelerat moartea puiului de delfin:

„Oamenii sunt animalele cele mai iraționale din câte există. Mulți oameni sunt incapabili să simtă milă pentru o ființă terifiată, înfometată și fără mama sa. În egoismul lor, tot ce vor este să facă o poză și să o atingă, chiar dacă animalul suferă din cauza stresului”, se arată în comunicat, potrivit Digi 24.

Tot în mesaj mai este transmis și faptul că delfinii, fiind mamifere care au nevoie de aer de la suprafața apei pentru a respira, pot fi foarte ușor expuse la stres. Prezintă sensibilitate crescută și pot cădea foarte ușor victimele stresului care le provoacă stop cardio-respirator, așa cum s-a întâmplat în acest caz.