Uraganul Matthew amenință să măture estul Americii! Obama a declarat stare de urgență

Ultima actualizare:

    Uraganul MatthewFoto: Getty
Uraganul MatthewFoto: Getty

Uraganul Matthew a făcut prăpăd în Haiti, acolo unde a omorât 108 persoane, iar în Republica Dominicană, alți opt oameni și-au pierdut viața. Furtuna a fost clasată pe locul patru (din cinci) pe scara Saffir-Simpson( care măsoară intensitatea acestor fenomene), cu rafale de vânt care au depășit la 220 km/h.

UPDATE: Uraganul Matthew a lovit coasta Floridei după ce sute de oameni au fost uciși în Haiti de cumplita furtună. Statele Unite nu s-au mai confruntat cu un uragan de asemenea intensitate din 2004, informează The Guardian. Numărul morților a ajuns la 340.

Uraganul a ajuns și în SUA, primul stat lovit fiind Florida, în după-amiaza zilei de joi, 6 octombrie. Președintele Barack Obama a declarat stare de urgență în mai multe state. În afară de Florida, stat situat în sud-estul Americii, pe Coasta de Est există un risc crescut în Carolina de Nord, Carolina de Sud și Georgia.

Vedere din Florida. În așteptarea uraganului
Vedere din Florida. În așteptarea uraganului

Guvernatorul Floridei, Rick Scott, a emis un avertisment clar: "Furtuna vă va ucide! Florida trebuie să fie pregătită pentru a fi lovită direct. Deja au murit mulți oameni din cauza uraganului. Trebuie să evacuăm zona. Timpul se scurge, nu mai avem mult la dispoziție ", notează usatoday.com.

Dezastrul lăsat în urmă de Uraganul Matthew în Haiti
Dezastrul lăsat în urmă de Uraganul Matthew în Haiti

Este de așteptat ca în weekend, Matthew să ajungă în Carolina de Sud, iar apoi, există riscul ca uraganul să se întoarcă în Florida, săptămâna următoare, dar să lovească și Georgia. Aceasta este cea mai puternică furtună din Statele Unite, în ultimii 12 ani, de la uraganul Charley, care a dus la moartea a nouă persoane din Florida și la daune de miliarde de dolari, conform BBC.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net