VIDEO Cum l-au imobilizat cet─â╚Ťenii pe atacatorul de pe Podul Londrei! Au folosit un extinctor ┼či un dinte de narval!

30 noiembrie 2019
image
Narvalii sunt numi╚Ťi ÔÇ×unicornii m─ârilorÔÇŁ datorit─â cornului care le cre╚Öte masculilor acestei specii

Scene desprinse parc─â din filmele de ac╚Ťiune au fost surprinse vineri, 29 noiembrie, dup─â ce un b─ârbat ├«narmat a ├«nceput s─â atace trec─âtorii de pe Podul Londrei, r─ânind trei oameni ╚Öi ucig├ónd al╚Ťi doi.

Din fericire, ├«nainte de interven╚Ťia for╚Ťelor de ordine la fa╚Ťa locului, c├ó╚Ťiva cet─â╚Ťeni curajo╚Öi s-au mobilizat pentru imobilizarea atacatorului, Usman Khan, ├«n v├órst─â de 28 de ani, fiind ├«n cele din urm─â ├«mpu╚Öcat mortal de c─âtre poli╚Ťi╚Ötii ajun╚Öi la locul incidentului.

Cum a fost oprit de trec─âtori atacatorul de pe Podul Londrei

Pe l├óng─â dovada de curaj a trec─âtorilor, impresionante au fost ╚Öi ÔÇ×ustensileleÔÇŁ cu care ace╚Ötia au intervenit ├«n mijlocul atacului. ├Än imaginile publicate de presa britanic─â se vede cum c├ó┼úiva tineri folosesc un extinctor pentru a-l opri pe atacator, pulveriz├ónd con┼úinutul buteliei ├«n direc┼úia acestuia. 

Un alt b─ârbat a intervenit folosind un ÔÇ×dinteÔÇť de narval, un obiect de circa 1,5 metri, ascu┼úit, care seam─ân─â cu o suli┼ú─â ╚Öi este, de fapt, un soi de corn, pe care l-a luat din cl─âdirea ├«n care se afla (sediul unei companii de pescuit) ├«n momentul ├«n care a v─âzut atacul din apropiere.  Dintele de narval este un fel de corn al unui animal marin rar care tr─âie┼čte ├«n Oceanul Arctic, care apar╚Ťine doar masculilor acestei specii. 

Atacatorul de pe Podul Londrei a fost oprit de ni╚Öte cet─â╚Ťeni cu un extinctor ╚Öi un dinte de narval!  jpeg
Narvalii sunt numi╚Ťi ÔÇ×unicornii m─ârilorÔÇŁ datorit─â cornului care le cre╚Öte masculilor acestei specii

Un alt element distinctiv demn de scenariu de film este ╚Öi faptul c─â s-a aflat ulterior c─â unul dintre b─ârba╚Ťii care a intervenit pentru oprirea atacului este un cet─â╚Ťean condamnat pentru omor ├«n urm─â cu c├ó╚Ťiva ani, care primise chiar vineri o permisie de o zi de a p─âr─âsi ├«nchisoarea ├«n care este ├«ncarcerat.

Cet─â╚Ťenii care au intervenit au reu┼čit s─â-l imobilizeze pe atacator, despre care s-a aflat c─â fusese condamnat anterior pentru terorism. Trec─âtorii, considera┼úi adevara┼úi eroi, au v─âzut apoi c─â b─ârbatul purta o vest─â cu explozibil care s-a dovedit ulterior a fi fals─â. Ace╚Ötia au fugit de la fa╚Ťa locului ├«n acel moment, iar for╚Ťele de ordine l-au ├«mpu╚Öcat pe atacator. 

Unii dintre martorii incidentului au spus c─â un b─ârbat ┼či-a riscat via┼úa alerg├ónd prin trafic ca s─â ajung─â s─â-l imobilizeze pe atacator, ajutat de al┼úi ┼čase oameni care au intervenit imediat ce au v─âzut gestul de curaj. 

Un alt martor a spus c─â i-a v─âzut pe doi b─ârba┼úi care ÔÇ×├«ncercau s─â-l loveasc─â pe atacator cu un b─â┼ú ┼či cu un extinctor. Apoi al┼úi trei sau patru oameni au intervenit, dup─â ce b─ârbatul a c─âzut la p─âm├ónt. Unul dintre ace┼čtia i-a smuls cu┼úitul din m├ón─â. Au fost foarte curajo┼či. Poli┼úi┼čtii au sosit ┼či i-au ├«ndep─ârtat pe to┼úi din acel loc. Unul dintre poli┼úi┼čti i-a strigat atacatorului s─â nu mi┼čte, ├«ns─â cum acesta nu a ┼úinut cont de aten┼úionare, a fost ├«mpu┼čcat de dou─â oriÔÇŁ, potrivit adev─ârul.ro. 

Usman Khan f─âcea parte dintr-un grup de 9 membri ai organiza┼úiei Al Quaeda care pl─ânuise organizarea mai multor atacuri teroriste, pentru care a fost ╚Öi condamnat la ├«nchisoare, dar ┼či ├«nfiin┼úarea unei baze de antrenament ├«n Kashmir, ├«n zona controlat─â de Pakistan, unde familia sa de┼úine mai multe terenuri. 

oana zavoranu jpg
maria dragomiroiu
cub radu stefan banica png
cristina siscanu 1 jpeg
adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
calendar ortodox 2021 23 mai sf mihail marturisitorul png
1 mare foto epa efe 57690578 jpg
6 traian basescu prima iubita jpg jpeg
4 printul andrew profimedia 0652894124 jpg jpeg
ioan niculae jpeg
inceput de an scolar jpeg