VIDEO Petrecere în aer liber cu 25.000 de persoane la Madrid. Poliţia a fost depăşită de situaţie

19 septembrie 2021
article img
Petrecere în aer liber cu 25.000 de persoane în SpaniaFoto: Twitter

Aproape 25.000 de persoane au participat la o petrecere în aer liber pentru a marca redeschiderea unei universităţi la Madrid, fără a respecta restricţiile anti-Covid, iar poliţia spaniolă a recunoscut că a fost luată prin surprindere de aceste fapte.

Potrivit presei spaniole, aceasta este cea mai mare adunare de acest gen de la începutul pandemiei, când adunările în aer liber au fost interzise. „Au fost mii de oameni în campusul Universităţii Complutense, aproximativ 25.000” în noaptea de vineri până sâmbătă, a explicat într-un comunicat poliţia municipală, precizând că evenimentul pare să fi fost organizat prin WhatsApp.

Adunare uriașă în Spania, în contextul pandemiei

Imaginile publicate pe reţelele de socializare arată o mulţime compactă de tineri care beau şi dansează, aproape toţi fără măşti. „Fără avertisment prealabil din partea universităţii şi nici timp pentru pregătirea unei operaţiuni adecvate, dispersarea unei adunări de aproximativ 25.000 de oameni este o sarcină aproape imposibilă", a anunţat poliţia, adăugând că nu a sosit decât după miezul nopţii.

Oamenii legii s-au prezentat însă la fața locului cu drone și s-au limitat să menţină calmul şi să evite orice incident grav, în special pe căile de acces şi în transportul public. 

O adunare de acest fel a avut loc în aceeaşi noapte la Barcelona, ​​unde aproximativ 8.000 de tineri au participat la o petrecere în campusul universităţii autonome a oraşului.

Deşi Spania a ridicat o serie de restricţii anti-Covid, oamenii încă trebuie să poarte o mască în aer liber dacă nu pot fi la cel puţin 1,5 metri de cei din jur. Şi adunările mari rămân interzise, ​​deşi numărul participanţilor variază de la o regiune la alta, informează news.ro.

ciudad universitaria anoche pic.twitter.com/tOalEOj7jO — si o que (@manueImg) September 18, 2021

ciudad universitaria anoche pic.twitter.com/tOalEOj7jO

— si o que (@manueImg) September 18, 2021